DVS’33 Ermelo en Harkemase Boys houden elkaar in evenwicht

Foto: Theo Aalten

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 14 september net als vorig seizoen, de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys afgesloten met een 2-2 gelijkspel. De Ermelose Derde Divisionist zakte naar de tweede plaats met 10 punten uit 4 duels. De nieuwe koploper is Sparta Nijkerk, dat thuis met 2-0 won van Excelsior’31 en nog geen punten verloor.

Heer en meester
DVS was in de eerste helft lang heer en meester in het duel tegen Harkemase Boys, zeker nadat Oktay Öztürk al in de 8e minuut de score had geopend voor de gasten. In eerste poging werd nog geblokt, maar in twee instantie. schoot de middenvelder de bal laag in de verre hoek.

Uit de lucht vallen
Henny Bouius, die alle vijf doelpunten van Harkemase Boys in de eerste drie competitieduels voor zijn rekening had genomen, kreeg in de 20e minuut de eerste kans, maar zijn kopbal trof geen doel. In de 22e minuut werd een verrassend schot van Joshua Patrick met moeite tot corner verwerkt door de Friese doelman Erick Jansema. Even later kon de spits van DVS een voorzet van broer Enrico bij de verre paal net niet raken. De gelijkmaker van Harkemase Boys in de 37e minuut kwam letterlijk uit de lucht vallen. Vlakbij de zijlijn ging Jari Slort goed door en bereikte met een voorzet van de linkervleugel Berwout Beimers, die fraai de 1-1 inkopte.

Nauwelijks gevaarlijk
Een minuut later werd Benjamin Roemeon namens DVS gevaarlijk; de snelle aanvaller raakte na een knappe solo-actie de paal. In de 50e minuut werd een vrije trap van Joshua Patrick door de doelman van de thuisploeg met moeite verwerkt tot corner, die ook weer leidde tot een kans voor de DVS-spits, maar de bal ging naast. Daarna werden de gasten nauwelijks nog gevaarlijk. Aan de andere kant moest DVS-doelman Daan Huiskamp in de 63e minuut handelend optreden om Henny Bouius van scoren af te houden en in de 74e minuut schoot invaller Curly Gonzales rakelings voorlangs het Ermelose doel.

Raak
Vier minuten later was het wel raak. Iloba Achuna speelde de bal diep op Henny Bouius, die met een assist Berwout Beimers in staat stelde om met zijn tweede treffer Harkemase Boys een 2-1 voorsprong te bezorgen. Bij de Ermelose ploeg was Rafael Uiterloo in het veld gekomen. De oud-speler van onder andere FC Utrecht en Ajax tekende afgelopen week een contract bij DVS’33. In de 84e minuut kwamen de bezoekers alsnog langszij. De bal werd doorgekopt op Joshua Patrick, die met een venijnig schot doelman Jansema passeerde. Met het terechte 2-2 gelijkspel konden beide ploegen leven.

Zaterdag
DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen DOVO, de vorige ploeg van Enrico en Joshua Patrick. De Veenendalers verloren met 4-2 bij Jong Almere City en staan nu op de negende plaats met vier punten uit vier duels.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden