Burgemeester André Baars opent Pannakooi bij FC Horst

Foto: Peter de Haan

Burgemeester André Baars heeft zaterdagmorgen 14 september op sportpark ‘De Adelaar’ van FC Horst de officiële opening verricht van de Pannakooi.

Bij de toegang tot het veldje werden er linten doorgeknipt door jeugdlid Pepijn Klomp en de ‘eerste burger’ van Ermelo, die een link legde tussen de Pannakooi en de plaats in Amsterdam, waar Johan Cruijff regelmatig een balletje trapte, wat nu een monument is.

Trots
Martijn de Winter die, samen met Henk van den Bosch, het voorzitterschap bekleedt bij FC Horst toonde zich blij en trots vanwege de realisatie van de Pannakooi waar jeugdleden, maar ook niet-leden gebruik van kunnen maken als het sportpark geopend is om hun techniek te verbeteren en lekker te voetballen.

Bedankt
Hij bedankte de Rabobank voor het prachtige bedrag van 5.000 euro uit het Stimuleringsfonds om het project te realiseren. De cheque werd overhandigd door Erik Groeneveld. De directeur van de Rabobank Ermelo onderstreepte het belang van sport als samenbindende factor in de maatschappij en ontwikkeling van de jeugd.

De Winter bedankte vervolgens Erik Kok en Aalt van den Mheen voor de belangrijke sponsorbijdrage van de ‘Club van Honderd’ om de Pannakooi verder financieel mogelijk te maken.

Vrijwilligers
De Winter sprak zijn grote waardering uit voor de groenploeg van FC Horst. Deze vrijwilligers, die doordeweeks veelal in de anonimiteit werken op het sportpark, hebben ervoor gezorgd dat het terrein van de Pannakooi er piekfijn bij lag. Henri Slijkhuis werd bedankt voor het regelen van het kunstgrasveld via zijn werkgever Ajax, die een reststuk kunstgras van sportpark ‘De Toekomst’ beschikbaar.

Houtsnippers
De Pannakooi is gerealiseerd op het terrein tussen de ingang van het sportpark en de kantine van FC Horst. Daarvoor komt op een strook met houtsnippers een deel van het speeltuintje, dat ooit aan de vereniging werd geschonken door ere-voorzitter Gert van Winkoop. Vanwege de ruimte verhuist een aantal speeltoestellen naar veld 2.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen