Ralf van den Burg schaakt zich naar koppositie bij VSG Ermelo

Ralf van den Burg is de nieuwe koploper bij VSG.
Foto: Gerard de Hoop

In de tweede ronde van de interne competitie van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), dinsdagavond 10 september,  speelde Ralf van den Burg een bijzonder wilde partij tegen Wido Sparling. Er waren veel wederzijdse kansen, maar Ralf benutte de laatste.

Zwaar
Olaf Vlieger had het zwaar tegen Henri Bosch. Toch hield zijn verdediging stand: remise. Bas West wist zijn licht openingsnadeel met actief spel tot remise te compenseren. Gerard de Hoop liep vast tegen de specialiteit van Cor Petersen: Remise met een Franse “ouverture”. Mark de Graaf won een pion van Ferry Lunek, maar het bleef bij remise.

Koningsaanval
Onno Wolters en Willem Booy bestreden elkaar met elk hun eigen favoriete openingsspel. Dat kostte Willem zijn dame en de partij. Ernst Keijer won in het eindspel van de sterk spelende underdog Ronald Bieringa. Sape Westra won van Wim Hagendijk met een koningsaanval.

Zetdwang
Jo Wolters verloor een pion en kwam in zetdwang tegen Dirk van Setten: Moeten zetten en daarmee niets anders kunnen doen dan de eigen stelling fataal verzwakken. Warti Miedema speelde knap remise tegen Hans Licher. Kees Ferwerda dacht zijn loper te kunnen reden tegen Uri Vecht, maar dat mislukte en Uri won.

Koningsaanval
De koningsaanval van Jaap van Seventer tegen Rob Hollmann bleef steken in remise. Gert van Heeringen verloor een loper en daarmee de partij tegen Wim van Dalen. Micha Glas en Bart Schultz konden hun eigen blunders niet langer aanzien en besloten tot remise. Anton Reijngoudt drukte de stukken van Henk Miedema langzaam, maar winnend van het bord.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden