Motorlijn Classic Raceteam Ermelo tweede in Europese competitie

In het weekend van 7 en 8 september was het Motorlijn Classic Raceteam Ermelo met hun Yamaha XS650 classic racer weer van de partij op het Goodyear circuit Colmar-Berg in Luxemburg. In de vorige race in Duitsland bleef het team als gevolg van een technisch probleem met lege handen staan. Maar in Luxemburg zijn er weer goede resultaten behaald.

Perfect opgelost
De trainingen liepen niet geheel volgens plan. Op een natte baan kreeg coureur Nick van Nieuwenhuizen problemen met de voorkant van de motor waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan een 24e startplek. De monteurs hebben na de trainingen de oorzaak van het probleem gevonden en perfect opgelost.

Nog 1 race te gaan
In de 1e race had Nick al snel het vertrouwen terug in de Yamaha XS650 en ging hij als 9e rijder de eerste bocht in, een perfecte start dus. Zijn opdracht was om de Duitser Lars Lindenberg te verslaan omdat deze coureur nipt voor hem stond in de tussenstand van het kampioenschap. Na slechts 4 ronden had Nick de concurrent met een perfecte inhaalmanoeuvre al te pakken. Uiteindelijk ging Nick als 2e over de finish met als resultaat een gedeelde 2e plaats in het kampioenschap met nog 1 race te gaan.

Crash
In de laatste race van het seizoen had Nick van Nieuwenhuizen een goede start en hij had al snel zijn concurrent Lars ingehaald. Maar door een crash van een andere rijder ontstond er een rode vlag situatie. Hierna werd de race stilgelegd en kwam er een herstart. De coureur uit Harderwijk had nu een bliksemstart en het duurde maar even of hij had zijn grootste concurrent opnieuw te pakken. Ook in deze race kwam Nick als 2e over de finish. En Lars Lindenberg? Het raceteam heeft hem de rest van de dag niet meer gezien.

Geslaagd
Kortom, het raceweekend op het Goodyear circuit Colmar-Berg in Luxemburg was voor het Motorlijn Classic Raceteam Ermelo zeer geslaagd met 2 keer een podiumplaats. Daardoor is Nick van Nieuwenhuizen uit Harderwijk als 2e geëindigd in de klasse Klassik 750 van de Europese competitie Moto Trophy.