Dindoa Ermelo verliest nipt 1e competitiewedstrijd

Foto: Henk ter Haar

Het naar de overgangsklasse gepromoveerde Dindoa heeft zaterdag 7 september de eerste competitiewedstrijd tegen Wit Blauw in Kampen nipt met 17-16 verloren. De thuisploeg scoorde de winnende treffer in de slotminuut.

Behoorlijk wennen
Dindoa begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al snel op een mooie 0-4 voorsprong. Daarna herpakte Wit Blauw zich en wist terug te knokken tot een 5-5 gelijke stand. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, wat tot uiting kwam in de 8-8 stand bij rust. Beide ploegen moesten nog behoorlijk wennen aan de nieuwe teamindeling en nog uitvinden hoe de looplijnen van de medespelers zijn. Bij Dindoa zitten twee nieuwe spelers in het eerste team: Roy van Boven die van het Harderwijkse Unitas is gekomen en Karianne van der Velde, die na een langdurige blessure weer klaar is om te spelen.

Zeer gedegen spel
Ook in de tweede helft nam de Ermelose ploeg nam direct het initiatief en liep uit naar een 8-12 voorsprong. Toen was het weer de beurt aan de thuisploeg om te scoren en Wit Blauw kwam met drie treffers op rij terug tot 11-12. Dindoa wist door 11-13 te scoren het gaatje weer iets groter te maken, maar de Kampenaren speelden zeer gedegen en kwamen terug tot 14-14.

In de laatste seconde
Beide teams deden er alles aan om de winst te pakken en zo was het in de dertigste minuut gelijk: 16-16. De scheidsrechter gaf Wit Blauw een vrije worp met nog vijf seconden op de klok. Dindoa wist de bal goed te verdedigen, maar vanuit de rebound slaagde de thuisploeg erin om direct tot een schot te komen en scoorde zo in de laatste seconde de winnende treffer: 17-16.

Geen punten
Dat betekende geen punt(en) voor Dindoa, terwijl de ploegen gelijkwaardig waren in de wedstrijd. Doelpunten Dindoa: Karianne van der Velde 1, Jorik Velgersdijk 1, Tom van den Berg 2, Daphne van der Berg 3, Jonathan van der Beek 4 en Saskia Lieman 5.

Dindoa 2 speelde ook een uitwedstrijd tegen Wit Blauw 2 en wist met 13-15 wel te winnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden