Winnend DVS’33 Ermelo nieuwe koploper in Derde Divsie

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 7 september dankzij een simpele 4-0 overwinning tegen Goes (zo) de koppositie in de Derde Divisie overgenomen van Jong Almere City FC, dat niet in actie kwam. De Ermelose ploeg is met 9 punten uit 3 wedstrijden nog zonder puntverlies en heeft met 9-0 het beste doelsaldo.

Komende zaterdag staat de topper uit tegen Harkemase Boys op het programma. De Friese ploeg won met 0-2 bij Ter Leede en pakte in de eerste drie wedstrijden eveneens negen punten. Hoek, dat met 6-1 won van Ajax en het verrassende Sparta Nijkerk (4-1 winst tegen FC Lisse) verloren ook nog geen punten.

Counter ‘uit het boekje’
DVS zocht vanaf het begin de aanval. In de 8e minuut leek Oktay Öztürk door te breken, maar hij werd net voor het strafschopgebied aangetikt en schoot zelf de toegekende vrije trap rakelings over. In de 23e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Enrico Patrick brak door op rechts en bereikte broer Joshua, die met een fraaie kopbal 1-0 scoorde. De gasten kropen uit hun schulp, maar schoten pas na een half uur voor het eerst op het Ermelose doel; de inzet van Ruben Hollemans werd door Daan Huiskamp knap gepareerd. Op slag van rust vergrootte DVS de voorsprong dankzij een counter ‘uit het boekje’. Joshua Patrick werd net over de middellijn aangespeeld en ging alleen op het vijandelijke doel af. De spits was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Olivier Pilon, die van dichtbij de 2-0 binnenschoot.

Bovenliggende partij
Ook in de tweede helft was DVS de bovenliggende partij, maar de meeste aanvallen liepen vast bij het Zeeuwse strafschopgebied. Verdedigend kwam de Ermelose ploeg geen moment in de problemen. In de 73e minuut strandde Benjamin Roemeon na een solo-actie op Goes-keeper Brian Meulmeester. Even later bracht DVS-trainer Ronald Plug de van een blessure herstelde Christiaan van Hussen in het veld voor Olivier Pilon. Het bleek een gouden wissel, want in de 83e minuut scoorde de invaller na een knappe assist van Joshua Patrick de beslissende 3-0 voor DVS.

Bal op de stip
De Zeeuwse ploeg leek in de 88e minuut nog iets terug te doen, toen de grensrechter niet vlagde voor buitenspel, waardoor Steve Schalkwijk alleen op het Ermelose doel kon afgaan. Hij joeg de bal echter hoog over, zodat doelman Daan Huiskamp na drie duels nog niet gepasseerd is. Vlak voor tijd werd Enrico Joshua in het Zeeuwse strafschopgebied aangetikt en ging de bal op de stip, waarna invaller Daniël van Warven de strafschop verzilverde en daarmee de eindstand op 4-0 in het voordeel van DVS bepaalde.