VSG Ermelo start interne competitie met ‘schaakbroedermoord’

Sebastiaan Hiemstra (op de rug gezien) tegen Sape Westra.
Foto: Wim Jongejan

De eerste ronde van de interne competitie van het nieuwe schaakseizoen is dinsdagavond 3 september van start gegaan bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG). Clubkampioen Sebastiaan Hiemstra toonde direct zijn status door winst tegen Sape Westra.

Voetangels en klemmen
Zwartspeler Sape blies een remiseachtige opening leven in door een stukoffer, maar Sebastiaan omzeilde alle voetangels en klemmen. Zowel Jan Lambrechts – Gerard de Hoop als Bas West – Cor Petersen eindigde in snelle remise. Olaf Vlieger nam een pionoffer van witspeler Dirk van Setten in de opening niet aan, maar wist later een pion en nog later weer een pion en daarmee de partij te winnen.

Handigheidje
Onno Wolters strafte foutief zwart spel van Ferry Lunek af, ten koste van zoveel bedenktijd, dat tot remise werd besloten. Ralf van den Burg strafte de zwarte fouten van Uri Vecht snel af. Marco ter Meer en Henri Bosch sloegen alle stukken van elkaar. Er bleven slechts twee koningen over: remise. Wido Sparling won met wit door een tactisch handigheidje van Wim Jongejan. Martin van den Broek greep met wit zijn kans tegen Rob Hollmann toen deze niet nauwkeurig genoeg was in een tot dan toe gelijk opgaande strijd.

‘Schaakbroedermoord’
Ronald Bieringa – Hisham Haout: remise. Witspeler Henk van Rijssen verloor zijn overwicht en uiteindelijk zelfs de partij tegen Ulbe Brouwer. Wim Hagendijk – Jo Wolters: remise. Zwartspeler Willen Booy maakte de op één na laatste blunder in zijn partij tegen Bart Schultz en won. Gert van Heeringen verspeelde een stuk en zijn partij tegen zwartspeler Lex Wattez. Zwartspeler Anton Reijngoudt maakte een misrekening en verloor van Dick van Enk. Witspeler Henk Miedema onderging ‘schaakbroedermoord’ door te verliezen van zijn zus Warti Miedema.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden