Klavertje4 bij FC Horst Ermelo gaat zesde seizoen in

Foto: Arie Paauwe

Klavertje4 begint op vrijdag 6 september aan het zesde seizoen. Er wordt gespeeld in de kantine van FC Horst aan de Buitenbrinkweg 70, aanvang 19.30 uur. Iedereen is welkom om een keer de sfeer te komen proeven.

Bij de kaartclub is geen sprake van het zogeheten ‘mes op tafel’, maar er zijn wel regels.

Wat begon in februari 2015 met vier tafels is de laatste jaren uitgegroeid naar gemiddeld tien tafels en op de laatste avond van vorig seizoen waren er maar liefst 52 kaarters uit Ermelo en omliggende plaatsen. Ter verhoging van de gezelligheid wordt er iedere kaartavond een verloting gehouden, waarvan de opbrengst beschikbaar gesteld wordt aan een plaatselijke sociale instelling, die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Zo hebben de afgelopen seizoenen het Alzheimer Café, de Voedselbank, het Hospice en de Stichting InterAktContour een mooi bedrag kunnen bijschrijven ter ondersteuning van hun goede werk ten behoeve van hulpbehoevende mensen uit de Ermelose samenleving. De prijzen worden veelal belangeloos beschikbaar gesteld door diverse ondernemers uit Ermelo en omgeving.

Er wordt gespeeld om avondprijzen en daarnaast is er een competitie over het hele seizoen voor de leden, die strijden om het clubkampioenschap. Zij betalen het symbolische bedrag van vijf euro, waarvoor zij behalve het eerste kopje koffie van de club met Kerst en op de slotavond een heerlijke rollade ontvangen. De inleg per kaartavond bedraagt drie euro voor de avondprijzen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden