EFC’58 Ermelo fors onderuit tegen Zwart’Wit’63 in eerste bekerduel

EFC’58 heeft de eerste poulewedstrijd in het districtsbekertoernooi uit tegen Zwart-Wit’63 met 7-1 verloren. De Harderwijkse derdeklassers waren een maatje te groot voor de Ermelose vierdeklasser. De andere poulewedstrijd tussen vierdeklasser Reaal Dronten en derdeklasser Swift’64 eindigde in een 1-6 overwinning voor de ploeg uit Swifterbant.

Definitief afstand
De eerste kans was voor EFC, maar in de 14e minuut opende Dave v.d. Sluis de score voor Zwart-Wit’63,vier minuten later gevolgd door de 2-0 van Maik Verhoef. Op slag van rust nam de thuisploeg definitief afstand door treffers van opnieuw Maik Verhoef en Qussama Labari: 4-0. Binnen het uur stond het 6-0 door doelpunten van Labari en v.d. Sluis voor de Harderwijkse ploeg.

Eer gered
EFC’58 redde in de 66e minuut door een benutte strafschop van Ewan Dekker: 6-1. In de 75e minuut bepaalde Martijn Smit de eindstand op 7-1 voor Zwart-Wit’63. EFC speelt komende zaterdag 7 september de  poulewedstrijd thuis tegen Reaal Dronten, de voormalige club van de nieuwe hoofdtrainer Carl Aventurin. De derde en laatste poulewedstrijd is op zaterdag 14 september in Swifterbant tegen Swift’64.

DVS2
Het tweede team van DVS’33 Ermelo is het districtsbekertoernooi begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen vierdeklasser Veluwse Boys. In de andere poulewedstrijd won derdeklasser VVOP met 6-1 overtuigend van Hulshorst. DVS kwam in Garderen op een 1-0 achterstand, waarna Dean Lourens nog voor rust de 1-1 gelijkmaker scoorde. Dat was tevens de eindstand. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen derdeklasser Hulshorst op het programma; dit duel begint om 11.30 uur. De derde en laatste poulewedstrijd is op zaterdag 14 september in en tegen Hulshorst.