DVS’33 Ermelo veegt de grasmat aan met Ajax

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 31 augustus de uitwedstrijd tegen Ajax met 0-4 gewonnen en is opgerukt naar de tweede plaats van de ranglijst in de Derde Divisie met zes punten uit twee duels. Ook Sparta Nijkerk (1-3 winst bij VVOG), Harkemase Boys (0-1 winst bij FC Lisse) en Hoek (0-1 winst bij Odin’59) zijn nog zonder puntverlies. Jong Almere City FC, dat ook de tweede wedstrijd uit bij Goes won (0-3), heeft het beste doelsaldo en is daarom koploper.

Buitenkant voet
DVS moest het doen zonder de geblesseerde verdedigers Roald de Vries en Jorran van Santen. Na een goed begin van Ajax, openden de gasten in de 13e minuut de score. Een aanval van Benjamin Roemeon leek te stranden, maar de bal kwam via de kluts voor de voeten van Joshua Patrick, die tussen twee verdedigers goed doorging en met de buitenkant van de voet 0-1 scoorde voor DVS. De bezoekers bleven gevaarlijk, maar moesten wel oppassen bij de counters van het technisch, vaardige Ajax, die echter niet leiden tot grote kansen.

Zeer sterk
DVS begon zeer sterk aan de tweede helft, wat leidde tot drie treffers binnen zes minuten. In de 52e minuut werd Olivier Pilon net binnen het strafschopgebied aangetikt en ging de bal op de stip. Oktay Öztürk benutte de penalty vlekkenloos. Drie minuten later brak Benjamin Roemeon door op links. Zijn uitstekende voorzet ging voorbij aan Olivier Pilon, maar Joshua Patrick stond op de goede plaats en zorgde met zijn tweede treffer voor de 0-3.

Noodrem
In de 57e minuut moest Ajax-keeper Stephan Veenboer aan de noodrem trekken om Olivier Pilon het scoren te beletten. Gevolg: Opnieuw een penalty voor DVS en een ‘milde’ gele kaart voor de dader. Oktay Öztürk gunde de strafschop aan Olivier Pilon, die vanaf 11 meter de lat raakte. De DVS-spits kreeg echter een herkansing, omdat doelman Veenboer te vroeg van zijn lijn kwam. De tweede keer koos Pilon de goede hoek en gooide de wedstrijd met de 0-4 definitief in het slot.

Knappe redding
Het laatste half uur kregen Basil Camara en Lars Dekker nog kansen om de score op te voeren. Aan de andere kant was DVS-doelman Daan Huiskamp, die weinig te doen kreeg, alert bij een goede kans voor Ajax-aanvaller Romano de Jonge, en hield met een knappe redding de ‘nul’. Het duel op sportpark ‘De Toekomst’ speelde zich af in een enigszins gespannen sfeer, omdat er veel beveiliging aanwezig was om eventuele problemen te voorkomen bij de wedstrijd tussen de teams onder 19 van Ajax en Feyenoord, die in mei uit de hand was gelopen. Ajax won de duel om de Supercup met 4-1.

DVS speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen datzelfde Goes. De Zeeuwse ploeg begon de competitie met een knappe 2-3 overwinning bij DOVO.