FC Horst Ermelo onderuit tegen Zwart Wit’63 om de Gerrit van Dam Bokaal

FC Horst heeft dinsdagavond 20 augustus de eerste wedstrijd om de Gerrit van Dam Bokaal tegen Zwart Wit’63 met 1-3 verloren.

Met fotoreeks door Theo Aalten.

Op voorsprong
De Ermelose tweedeklasser begon goed aan het duel. Na 5 minuten brak Ramazan Leebeek op links door, maar zijn schot ging voorlangs het Harderwijkse doel. In de 14e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Amer Torkmani, die uit een moeilijke hoek de bal in de verre hoek schoot. De doelpuntenmaker kreeg enkele minuten later nog een goed kans, maar zijn schot ging over. Ook Elroy Martens kreeg nog een goede kans, maar stuitte op de keeper.

Ommekeer
De ommekeer in de wedstrijd kwam na 35e minuut, toen Maik Verhoef uit een vrije trap van Eric Jansen de 1-1 gelijkmaker voor Zwart Wit’63 inkopte. De Harderwijkse derdeklasser kwam drie minuten later op voorsprong door een doelpunt van Quintin Slagtand. In een zeer matige tweede helft was Elroy Martens na ruim een uur spelen dichtbij de gelijkmaker, maar Horst-spits schoot van dichtbij over. Verder viel er weinig te beleven tot Mike Jansen in de 83e minuut met een fraaie treffer de eindstand op 1-3 bepaalde in het voordeel van de Harderwijkers. Zwart Wit’63 kreeg in dit duel twee gele kaarten tegenover één gele kaart voor FC Horst.

Andere wedstrijd
In de andere wedstrijd won het naar de derde klasse gedegradeerde VVOP verrassend met 4-0 van Hierden. De organisatoren van het toernooi waren ontstemd, omdat de eersteklasser met een B-team aantrad.

Zaterdag
Komende zaterdag staan de wedstrijden FC Horst – Hierden en Zwart Wit’63 – VVOP op het programma. De aanvangstijd van beide duels is om 14.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats om 16.30 uur. Het toernooi om de Gerrit van Dam Bokaal kent een alternatieve puntentelling.

Stand
Behalve de drie punten voor een overwinning en één punt voor een gelijkspel levert ieder gescoord doelpunt een extra punt op. Een gele kaart betekent een half punt aftrek en een rode kaart betekent één punt aftrek. De stand na de eerste ronde: