DVS’33 Ermelo via strafschoppen uitgeschakeld in KNVB Bekertoernooi

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 17 augustus de eerste voorronde van het KNVB-Bekertoernooi niet overleefd. De thuiswedstrijd tegen zondag derde divisionist Quick eindigde na verlenging in een 1-1 gelijkspel, waarna de ploeg uit Den Haag de penaltyserie met 2-3 won.

DVS-doelman Daan Huiskamp, die twee Haagse strafschoppen stopte, miste zelf de beslissende penalty. Bij de Ermelose ploeg ontbraken de geblesseerde Enrico Patrick, Christiaan van Hussen en Olivier Pilon en moest Soufyan Moro in de 12e minuut ook met een blessure naar de kant.

Weinig zien
DVS kwam in de 9e minuut heel goed weg, toen de vrijstaande Rachid Bouyaouzan de bal namens Quick te zacht inschoot, waardoor doelman Daan Huiskamp een zeker lijkend doelpunt nog kon voorkomen. De thuisploeg liet in de eerste helft weinig zien, maar leek toch nog met een voorsprong de rust in te gaan. In de 45e minuut kopte Joshua Patrick uit een voorzet van Benjamin Roemeon raak, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel.

Gevaarlijk
In de tweede helft was DVS de betere ploeg en werd gevaarlijk. Een vrije trap van Oktay Öztürk in de 47e minuut kon door de Haage doelman Gina Puister nog net tot corner verwerkt. De beste kans was in de 54e minuut voor Benjamin Roemeon, die de Haagse defensie zijn hielen liet zien en eenvoudig leek te scoren, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Bij een goede Ermelose aanval in de 71e minuut werd Roald de Vries in stelling gebracht, maar zijn pegel ging voorlangs het Quick-doel.

Met man en macht
In de 79e minuut leidde de enige kans die de gasten na rust kregen, direct tot een doelpunt. De uitstekend ingevallen nieuweling Gino v.d. Water brak door op links en scoorde via de binnenkant van de paal 0-1. In de slotfase probeerde DVS met man en macht de schade te herstellen. Pogingen van Oktay Öztürk en Joshua Patrick leverden geen treffer op en uitschakeling leek dichtbij. In blessuretijd was het echter Benjamin Roemeon, die met een schitterend afstandsschot alsnog de 1-1 gelijkmaker scoorde, zodat er verlengd moest worden.

Verlenging
In de verlenging werd een schot van Camara Basil door de Haagse verdediging geblokt en ging een kopbal van Joshua Patrick rakelings over. Omdat Benjamin Roemeon met een kopbal en een schot van afstand ook geen doel trof, moesten penalty’s de beslissing brengen.

Bekeravontuur ten einde
Nadat Quick en DVS ieder de eerste twee strafschoppen hadden benut (Oktay Öztürk en Mark Bouwman scoorden voor DVS) werden de derde en vierde penalty door beide ploegen gemist (Luuk Oosterling en Julian de Ruiter zagen hun inzet gestopt door doelman Puister). Vervolgens scoorde Delano Assente 3-2 voor de Hagenaars en stuitte Daan Huiskamp op de Haagse keeper. Daarmee was het Ermelo bekeravontuur al ten einde. Na afloop vroegen veel Ermelose supporters zich af, waarom de ervaren DVS-spelers het nemen van de strafschoppen overlieten aan jonge invallers.