FC Horst Ermelo speelt om de 7e Gerrit van Dam Bokaal

Henk van den Bosch voor de houten garage bij zijn ouderlijk huis.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Op de velden van FC Horst vindt op dinsdag 20 augustus en zaterdag 24 augustus de zevende editie van de Gerrit van Dam Bokaal plaats. Het voetbalevenement is een eerbetoon aan de in 2010 op 56-jarige leeftijd aan kanker overleden Gerrit van Dam, die de boeken inging als ‘Mister Horst’ vanwege zijn grote verdiensten voor de voetbalvereniging.

Deelnemende voetbalclubs zijn: FC Horst, Zwart-Wit’63, VVOP en Hierden. Hierden won de bokaal in 2018 en is daarmee titelverdediger.

Herinneringen van Henk van den Bosch
Henk van den Bosch, sinds 2018 samen met Martijn de Winter voorzitter van FC Horst, maakt de vergelijking van Gerrit van Dam als voetballer en timmerman, het beroep dat hij uitoefende. “Gerrit van Dam heeft de houten garage bij mijn ouderlijk huis gebouwd. Ik was een kind van een jaar of 10, maar ik ben dat boeiende vakmanschaps-tafereel nooit vergeten. Gerrit moet er dagen over gedaan hebben, maar het resultaat was een prachtig houten bouwwerk, wat tot op de dag van vandaag voor mijn ouders dienst heeft gedaan als garage en opbergschuur.

Gerrit voetbalde zoals hij timmerde. Met veel gevoel voor ruimte overzag hij kleine- en grote ruimtes en legde de bal, altijd met curve, precies neer waar hij wilde. Zijn rust en overzicht waren uitzonderlijk. Zijn meesterlijke rechter timmermans-trap, soms schitterend strak buitenkantje-voet was fenomenaal.”

Henk van den Bosch wenst alle deelnemende clubs en toeschouwers een goede strijd om de Gerrit van Dam Bokaal toe.

Programma:

  • Dinsdag 20 augustus: 19.15 uur: veld 1: FC Horst – Zwart-Wit’63, veld 2: VVOP – Hierden.
  • Zaterdag 24 augustus: 14.00 uur: veld 1: FC Horst – Hierden, veld 2: Zwart-Wit ’63-VVOP.
  • De prijsuitreiking vindt om 16.30 uur plaats. De entree is gratis.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden