DVS’33 Ermelo revancheert zich tegen IJsselmeervogels

Op een winderig Nijkerkse sportpark ’De Ebbenhorst’ werd zaterdag 10 augustus de tweede ronde gespeeld van het prestigieuze toernooi om de Harry Hamstra Cup. DVS’33 Ermelo revancheerde zich met een 1-1 gelijkspel tegen IJsselmeervogels voor de 1-3 nederlaag, die het afgelopen woensdag thuis leed tegen Sparta Nijkerk.

Sterker
Onder leiding van scheidsrechter Rudolf Luinge startte DVS in de sterkste opstelling tegen de Tweede Divisionist uit Spakenburg, die de eerste wedstrijd tegen DOVO met 5-4 had gewonnen. Na ruim een kwartier spelen opende IJsselmeervogels de score.
Een vrije trap vanaf rechts werd door spits Danny v.d. Meiacker fraai afgerond: 1-0. Langzamerhand werd DVS sterker.

Pegel
In de 22e minuut kon een pegel van Enrico Patrick, die regelmatig mee naar voren kwam, nog net tot corner verwerkt worden door de Spakenburgse verdediging. Aan de 1-1 gelijkmaker van DVS in de 33e minuut ging ook een vrije trap vanaf rechts vooraf. Het was Jorran van Santen, die verdedigend een uitstekende indruk maakte, die raakschoot.

Weinig gevaar
In de tweede helft bleef het een aardig schouwspel, maar was er weinig gevaar voor de doelen. De beste kans was nog voor Joshua Patrick, die een scherpe voorzet van broer Enrico net niet kon inkoppen. Omdat DOVO met 2-0 had gewonnen van Sparta Nijkerk waren strafschoppen na afloop niet meer nodig en ging de Harry Hamstra Cup voor het tweede jaar op rij naar de IJsselmeervogels.

Stichting ‘Vrienden van Meander’
De prijsuitreiking werd verricht door Harry Hamstra jr. en burgemeester Renkema van Nijkerk. Daarbij werd bekend gemaakt, dat er een bedrag van 5000 euro gaat naar de Stichting ‘Vrienden van Meander’. Winnaar IJsselmeervogels ontving een fraaie beker en een mooi geldbedrag.