De Veluwse TrailRun in Ermelo helemaal volgeboekt

Foto: Eigen foto

De ‘gelukkigste plek van Nederland’ is volgens een recent onderzoek onder Nederlanders de ‘Veluwe’. Hoe mooi kan het zijn om daar dan ook nog sport te mogen bedrijven.

Dit bericht de organisatie van de Veluwse TrailRun

Inschrijving gesloten
Vele inschrijvers van de Veluwse TrailRun zijn het hier blijkbaar mee eens! Niet alleen uit de directe omgeving, maar ook uit het hele land komen lopers zaterdag 31 augustus naar Ermelo. De inschrijving heeft het maximaal aantal aan deelnemers bereikt en is een maand voor het evenement ‘vol’ en gesloten.

Blij en verrast
Daar zijn we als organisatie van de Veluwse Trailrun blij en verrast mee. We proberen gelijk de eerste keer ook in een zo’n duurzaam mogelijk evenement te investeren. Zo stimuleren we bijvoorbeeld om het parkeren, nabij start/finish bij de Schaapskooi in het bos, zoveel mogelijk te beperken. En dat is al aardig gelukt.

De reden
De reden voor duurzaamheid is bijvoorbeeld dat de Veluwe momenteel flink onder de ‘stikstofuitstoot’ lijdt. Het gevolg is dat snelgroeiende planten, bij te hoge dosis stikstofneerslag, de overhand krijgen en kleinere planten verdrukken. Ook verzuurt de bodem en dat maakt weer dat er minder voedingsstoffen beschikbaar komen.

Pendelbussen
Willen we van de natuur en onze sport blijven genieten dan proberen we als organisatie daar ons steentje in bij te dragen! Zo hebben we pendelbusssen vanaf NS-Ermelo naar de Schaapskooi ingezet en stimuleren we deelnemers om met het openbaar vervoer te komen.

Autokilometers bespaard
Meer dan 48% van de deelnemende Trailrunners hebben hier positief op gereageerd en komen met de trein en/of te parkeren in de nabijheid van NS-Ermelo. Zo besparen we toch zo’n 40.000 / 50.000 gereden autokilometers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden