DVS’33 Ermelo stelt teleur tegen Sparta Nijkerk bij de Harry Hamstra Cup

Olivier Pilon scoort op aangeven van Benjamin Roemeon.

DVS’33 Ermelo heeft woensdag 7 augustus de eerste wedstrijd van het toernooi om de Harry Hamstra Cup tegen Sparta Nijkerk met 1-3 verloren.

De gasten waren voor rust veel sterker. Al in de 5e minuut kreeg Bryan Burgerhout vrije doorgang op rechts en passeerde DVS-doelman Thodorie Velanas met een hard schot in de korte hoek.

Goede schietkansen
Rond het kwartier kreeg de thuisploeg een aantal goede schietkansen, maar Julian de Ruiter, Oktay Öztürk en nogmaals Julian de Ruiter schoten van dichtbij over het Nijkerkse doel. In de 17e minuut vergrootte Sparta Nijkerk de voorsprong. De ver uit zijn doel gekomen Velanas kon de bal bij de zijlijn niet wegwerken.

Knappe reddingen
Vervolgens wist Jesse Buitenhuis met een bekeken schot uit een onmogelijk hoek fraai de 0-2 binnen te schieten. De Ermelose defensie bleef kansen weggeven, maar een zeer gemotiveerde Sparta Nijkerk profiteerde niet. Bovendien behoedde keeper Velanas zijn ploeg met enkele knappe reddingen voor een nog grotere achterstand. Een rush van Benjamin Roemeon zes minuten na rust leidde bijna tot de aansluitende Ermelose treffer, maar Sparta doelman Manuel Hoogewoning redde op de lijn.

Gevaar
Basil Camara, Olivier Pilon, Christiaan van Hussen, Enrico en Joshua Patrick kwamen na ongeveer een uur spelen in het veld bij DVS. De invallers zorgden voor meer gevaar. In de 64e minuut schoot Basil Camara rakelings voorlangs, in de 71e minuut raakte Enrico Patrick met een schitterende volley de lat en in de 74e minuut stuitte Olivier Pilon op de Nijkerkse keeper. Het waren echter de bezoekers, die in de 80e minuut uit een mooie aanval opnieuw scoorden.

De eer gered
Oud-DVS’er Maurice de Ruiter legde de bal goed terug op Adriaan Kruisheer, die de 0-3 binnenschoot. In de 87e minuut redde de Ermelose ploeg de eer uit één van de spaarzame, vloeiende aanvallen. Benjamin Roemeon brak door op links en bereikte met een afgemeten voorzet Olivier Pilon, die de eindstand op 1-3 bepaalde. De penaltyserie na de wedstrijd eindigde met 4-5 ook in het voordeel van Sparta Nijkerk. Alleen Joshua Patrick miste vanaf 11 meter voor DVS.

Andere wedstrijd
Tweede Divisionist IJsselmeervogels won in de andere wedstrijd met 5-4 van Derde Divisionist DOVO. De penaltyserie werd met 5-4 gewonnen door de ploeg uit Veenendaal. Het toernooi om de Harry Hamstra Cup kent een alternatieve puntentelling, waarbij iedere doelpunt een extra punt oplevert. De stand na één duel:

• 1. IJsselmeervogels, 12 punten.
  • 2. Sparta Nijkerk, 11 punten.
  • 3. DOVO, 9 punten.
  • 4. DVS’33 Ermelo, 5 punten.

Komende zaterdag worden de finalewedstrijden gespeeld op het Nijkerkse sportpark ‘De Ebbenhorst. DVS’33 Ermelo speelt om 17.30 uur tegen Tweede Divisionist IJssemeervogels en daarvoor is de wedstrijd Sparta Nijkerk – DOVO; aanvang 15.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro.