Ondanks pech gaat Motorlijn Classic Raceteam uit Ermelo voor de top 3

Foto: Jacco Dijkhuizen

Tijdens het laatste weekend van juli was het Motorlijn Classic Raceteam uit Ermelo op het circuit Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland. Daar stond voor hun de vierde race van dit seizoen op het programma.

Ruim 3 seconden sneller rond
Op de vrijdag kon coureur Nick van Nieuwenhuizen in twee vrije trainingen weer wennen aan de layout van het circuit. De temperatuur steeg in de loop van de ochtend tot boven de 30 graden. In de middag werd de eerste kwalificatiesessie verreden. In een vloeiende stijl ging Nick onder gelijke omstandigheden als vorig jaar ruim 3 seconden sneller rond.

Maar…
Maar al voor het einde van de sessie kwam de coureur de pitstraat ingereden. Het motorblok van de Yamaha XS650 trilde sterk en maakte meer geluid dan normaal. Nadat er nog een keer goed naar de geluiden geluisterd was moest het team besluiten om de handdoek in de ring te gooien. Verder rijden met dit motorblok was onverantwoord en de technische problemen waren niet in het paddock op te lossen.

Concurrentie langszij
In plaats van de leidende positie in het Europese klassement tot 750cc te behouden kwam de concurrentie langszij. Het Motorlijn Classic Raceteam staat nu op de 4e plaats in de tussenstand.

Problemen met krukas
De monteurs hebben afgelopen week het motorblok van de Yamaha XS650 uitgebouwd. Het blok is helemaal uit elkaar gehaald: de oorzaak van het probleem bleek in de krukas te zitten. De onderdelen zijn besteld, het hele motorblok wordt gereinigd en, als de onderdelen er zijn, weer opgebouwd. Alles wordt in het werk gesteld om de motor klaar te hebben voor de laatste race van het seizoen.

In top 3 finishen
De Luxembourg Moto Classic wordt verreden in het weekend van 7 en 8 september op de testbaan van GoodYear in het Luxemburgse Colmar-Berg. Het Motorlijn Classic Raceteam gaat er voor om in de top 3 van het Europese klassement te finishen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden