DVS’33 Ermelo speelt vanavond thuis tegen Sparta Nijkerk om de Harry Hamstra Cup

Nieuweling Enrico Patrick (rechts) maakt veel indruk in de oefencampagne.
Foto: Theo Aalten

DVS’33 Ermelo speelt vanavond, woensdag 7 augustus, op eigen terrein een wedstrijd tegen Sparta Nijkerk; aanvang 20.00 uur. Het betreft de tweede wedstrijd in de eerste ronde van het toernooi om de Harry Hamstra Cup. De toegang is gratis. De eerste wedstrijd van het toernooi werd gisterenavond gespeeld in Spakenburg.

Tweede Divisionist IJsselmeervogels won in een spectaculaire duel met 5-4 van Derde Divisionist DOVO. Sparta Nijkerk promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie uit de Hoofdklasse naar de Derde Divisie en zal ook in competitieverband tegen DVS’33 spelen.

De eerste wedstrijd is op zaterdag 28 september in Nijkerk. De return in Ermelo wordt gespeeld op zaterdag 29 februari 2020. De finalewedstrijden om de Harry Hamstra Cup worden op zaterdag 10 augustus afgewerkt op het Nijkerkse sportpark ‘De Ebbenhorst’.

Na de wedstrijd Sparta Nijkerk – DOVO komt DVS’33 om 17.30 uur in actie tegen IJsselmeervogels. Daarvoor speelt Sparta Nijkerk tegen DOVO. Het bestuur van de Harry Hamstra Cup heeft zich verbonden aan Stichting Vrienden van Meander.

De opbrengst van het toernooi komt gedeeltelijk ten goede aan projecten die betrekking hebben op oncologische zorg. Harry Hamstra is jarenlang actief geweest bij VV Sparta Nijkerk en was daarmee het gezicht van het regionale amateurvoetbal.

In 2017 is Harry Hamstra op 59-jarige leeftijd overleden aan kanker. Tijdens zijn ziekte heeft hij veel tijd doorgebracht op de afdeling Oncologie van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. De opbrengst van het toernooi levert een bijdrage aan de dagbehandeling van de afdeling Oncologie.

Harry Hamstra Junior: “De opbrengst van vorig jaar is gebruikt om de mensen op de afdeling wat meer gevoel te geven van de omgeving. Om een rustige sfeer te creëren, zijn foto’s van onder andere Arkemheen, Eemland en Amersfoort op de afdeling gehangen. Op deze manier kunnen we deze mensen toch wat comfort brengen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden