DVS’33 Ermelo wint oefenduel tegen verrassende tegenstander

Christiaan van Hussen scoort de 1-1 gelijkmaker op aangeven van Benjamin Roemeon.

DVS’33 Ermelo zou zaterdagmiddag 3 augustus in het Telstar Stadion een oefenduel spelen tegen VVSB, maar de ploeg uit Noordwijkerhout meldde zich te elfder ure af, zodat er een andere tegenstander gevonden moest worden. Team Wooter Academy was bereid om als sparring-partner te fungeren voor de Ermelose Derde Divisionist en deed dat met verve.

Opleiding voor getalenteerde voetballers
Wooter Academy is geen gewone voetbalclub, maar een opleiding voor getalenteerde voetballers. Oud-Ajacied Nordin Wooter verbond er zijn naam aan en is één van de zes trainers. Eén van de andere trainers is Erwin Lee, die nog een jaar voor DVS voetbalde. De opleiding huist op het terrein van RKAVIC in Amstelveen.

De handen vol
Omdat een keeper ontbrak bij de gasten nam Thodorie Velanas, de tweede doelman van DVS, de honneurs waar onder de lat. DVS had met name voor rust de handen vol aan het technisch, bedreven team met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. De Ermelose ploeg, die op trainingskamp is in Heemskerk, kwam in de 11e minuut zelfs op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Adham El Idrissi.

Knappe individuele actie
Langzamerhand groeide DVS in de wedstrijd, wat na een half uur leidde tot de 1-1 gelijkmaker; Christiaan van Hussen rondde een voorzet van Benjamin Roemeon doeltreffend af. In de 41e minuut scoorde Olivier Pilon na een knappe individuele actie 2-1 voor de Ermelose ploeg.

Naar andere doel
In de tweede helft kwamen er bij DVS tien andere spelers in het veld en verhuisde Thodorie Velanas naar het andere doel. Zijn plaats bij de ‘Wooter-Academie’ werd ingenomen door Melvin van de Beeten, die dit seizoen is overgekomen uit DVS’33 O19 naar de A-selectie.

Conditioneel sterker
DVS bleek na rust conditioneel sterker en kreeg kansen. In de 58e minuut kopte Mark Bouwman uit een corner de bal tegen de onderkant van de lat. In de 67e minuut werd Julian de Ruiter in het strafschopgebied aangetikt, waarna Daniël van Warven de toegekende penalty benutte: 3-1.

Dadendrang
Vijf minuten later raakte Julian de Ruiter de lat, maar daarmee was het wel gedaan met de dadendrang van de ploeg van trainer Richard Plug. In de slotfase leidde een overtreding in het Ermelose strafschopgebied tot nog een penalty en bepaalde Adham El Idrissi vanaf elf meter de eindstand op 3-2.