DVS’33 Ermelo speelt verdienstelijk gelijk in oefenwedstrijd tegen AFC

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 27 juli in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen AFC, de regerend kampioen van de Tweede Divisie, afgesloten met een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Trainer Richard Plug kon niet beschikken over Benjamin Roemenon; Jorran van Santen moest nog geblesseerd toekijken.

Sterker
AFC was voor rust beduidend sterker. DVS hield met vijf spelers achterin goed stand, maar spits Joshua Patrick, voor het eerst in de basis, werd nauwelijks bereikt. In de 28e minuut kwam de Amsterdamse ploeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Milan Hoek.

Knappe lob
Kevin Westmaas was na rust één van de wisselspelers bij DVS’33. De linksback van OFC traint al enkele weken mee met de Ermelose selectie. Olivier Pilon was terug en viel halverwege de tweede helft succesvol in bij DVS. Zijn eerste balcontact in de 71e minuut was een knappe lob, waarmee hij AFC-doelman Sharique Hovenkamp versloeg en de 1-1 gelijkmaker aantekende. Ondanks een aantal kansen over en weer, bleef het daarbij.

Komende zaterdag oefent DVS’33 tegen het uit de Tweede Divisie gedegradeerde VVSB, een ploeg die de Ermelose derde divisionist dit seizoen ook in competitieverband zal tegenkomen. De wedstrijd wordt gespeeld in het IJmond-stadion van Telstar in IJmuiden; aanvang 14.30 uur.

Harry Hamstra Cup
Sparta Nijkerk, DOVO, IJsselmeervogels en DVS’33 Ermelo nemen deel aan het toernooi om de Harry Hamstra Cup, dat van 6 tot en met 10 augustus voor de tweede keer wordt gehouden. De wedstrijden worden gespeeld op drie locaties.

Woensdag 7 augustus
DVS’33 treedt op woensdag 7 augustus in Ermelo aan tegen Sparta Nijkerk, dat via de nacompetitie is gepromoveerd naar de Derde Divisie. De wedstrijd begint om 20.00 uur. De finalewedstrijden worden op zaterdag 10 augustus gespeeld op het Nijkerkse sportpark De Ebbenhorst. DVS’33 komt dan om 17.30 uur in actie tegen IJsselmeervogels.