35e Ringrijderij Ermelo blinkt uit in variatie

Ruim 20 aanspanningen vermaakten het publiek vanavond, zaterdag 6 juli tijdens de 35e Ringrijderij in het hartje van Ermelo. Organisator Het Veluws Ros trakteerde het publiek op een uiterst gevarieerd deelnemersveld van verschillende aanspanningen en koetsen. Van ouderwets tot moderne marathonwagens. 

Ondanks een spatje regen hier en daar bracht het evenement veel volk op de been.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Indrukwekkende 6-span
Van de aanspanningen maakte wellicht het 6-span met Frank Weij op de bok van een authentiek ogende diligence, de meeste indruk op het publiek. De Friezen oogden buitengewoon voornaam terwijl ze keurig in het gelid door de Stationsstraat ‘klosten’. Zo voelde het tenminste, want de bestrating trilde onder de paardenhoeven. Frank Weij won dan ook de prijs voor de beste koetsier.

Wie steekt de meeste ringen?
Maar hoe de aanspanningen het oog ook streelden, en hoe fraai de meesten ook waren uitgedost, uiteindelijk ging het erom wie de meeste ringen zou steken. Dat werd Anne-Jen Overeem met een recreatiewagen getrokken door Shetlanders. Deze aanspanning kreeg de Gijs de Bruin Wisselbokaal voor de meest gestoken ringen.

Meest ludieke geheel
De prijs voor het meest ludieke geheel ging naar Woutera van de Kamp. Wat een opsteker was voor het Veluws Ros. Woutera die internationaal naam maakt en bekend staat als een top-menster is instructrice bij de Ermelose paardensportvereniging. Daarnaast overhandigde burgemeester André Baars nog veel meer prijzen. Dat varieerde voor de prijs van meest authentieke geheel, bestgaande paard tot de aanmoedigingsprijzen.

 

Reacties

gallery
43984
Wanneer spreekt Stichting Pinel het ‘ja-woord’ uit tegen de gemeente Ermelo
Ruim 20 aanspanningen vermaakten het publiek vanavond, zaterdag 6 juli tijdens de 35e Ringrijderij in
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20190706/35e-ringrijderij-ermelo-blinkt-uit-in-variatie/
2019-07-06T22:33:00+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/07/06222825/27EN-Rie.jpg
Sport