Spectaculaire Derny Course Wielerronde levert Ermelo’s podium op

Foto: Bram Burggraaff

Het Derny Course spektakel bij de vijfde Ronde van Horst & Telgt om de Vierhouten Pallet BV uit Putten, woensdagavond 3 juli, is gewonnen door Hans Mollema met gangmaker Jerry Arentsen als gangmaker. Op de tweede plaats eindigde Daniël Valstar achter gangmaker Christaan Bos. Het brons was voor H.J. Scheurs met gangmaker Richard Koning.

Ermelo’s podium
Het was eerste battle tussen tien coureurs uit Ermelo en tien uit Harderwijk. In twee series de plaatsten de eerste vijf renners zich voor de Grande Finale, die een geheel Ermelo’s podium opleverde.

Foto: Bram Burggraaff

‘Dikke Banden Race’
De ‘Dikke Banden Race’ om de Summerrain Bokaal werd bij de jongens van groep 4/5 van de Goede Herderschool gewonnen door Dinand Poel. De tweede plaats was voor Morris Schalk, derde werd Jeroen van Nijhuis.

Bij de meisjes ging de winst naar Vina v.d. Brink, tweede werd Monica van Nijhuis, gevolgd door Fleur Veeningen op plaats drie. Bij groep 6/7 ging bij de jongens de overwinning naar Thijs v.d. Brink, op de tweede plaats eindigde Joël Tomassen, derde werd Justin Hamstra. De winst bij de meisjes ging naar Esmee de Graaf. De prijsuitreiking werd verricht door Rondemiss Annemarie Boonen.

Foto: Bram Burggraaff

Grote Prijs Oosterhoff-Poolen en Van Panhuis Bouw
Vervolgens was de wedstrijd voor Elite/Beloften over 80 kilometer om de Grote Prijs Oosterhoff-Poolen en Van Panhuis Bouw. Deze wedstrijd telt mee voor het Bert Franken Veluweklassement, de uitslag volgt nog.

  • Organisator Jan Hamstra was zeer tevreden over het verloop van de diverse wedstrijden, de publieke belangstelling en het succes van de VIP-tent voor sponsors en genodigden.

Reacties

article
43868
Het Derny Course spektakel bij de vijfde Ronde van Horst & Telgt om de Vierhouten
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20190704/spectaculaire-derny-course-wielerronde-levert-ermelos-podium-op/
2019-07-04T09:59:57+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/07/04095744/27EN-WREE1.jpg
Sport