Komt dat zien: de Wielerronde Ermelo voor 5e maal in Horst & Telgt

Foto: Archief

Nog even en dan wordt de Ermelose Wielerronde verreden, op woensdag 3 juli voor de vijfde maal in buurtschap Horst & Telgt. Het belooft in alle klassen een enerverende wedstrijd te worden. Bovendien lijken de weergoden de Wielerronde gunstig gestemd; niet te koud en niet te warm, en in de avond een uitbundig stralende zon met hier en daar een wolkje.

Derny Course
In feite wordt de Wielerronde al voor de 47e keer gehouden. De 47ste editie begint om 18.30 uur met een waar spektakel, een Derny Course tussen 10 wielrenners uit Harderwijk en Ermelo, die gaan strijden om de grote prijs Vierhouten Pallets BV uit Putten. Er worden twee series verreden van elk vijf ronden, waarvan de eerste vijf renners zich plaatsen voor de ‘Grande Finale’, die om 19.30 uur begin. In de tussentijd zullen leerlingen van de Goede Herderschool gaan strijden om de Summerrain Bokaal; aanvang 19.00 uur.

Grote prijs Oosterhoff-Poolen / Van Panhuis Bouw
De Hoofdcourse van de Elite/Belofte renners met en zonder contract – start om 20.15 uur om de grote prijs Oosterhoff-Poolen / Van Panhuis Bouw. Het is de eerste wedstrijd voor het Veluwe klassement. De leider rijdt in de Rode Trui van hoofdsponsor Bert Franken Ontwerp en Realisatie.

Goed gevulde prijzenpot
De Ronde van Horst & Telgt wordt georganiseerd Wielervereniging ‘De IJsselstreek’. Dankzij de vele sponsoren uit Ermelo en omgeving is een en goed gevulde prijzenpot. Voor zo’n driehonderd genodigden is er een speciale VIP-tent langs het parkoers aan de Zeeweg.

Gratis toegang
De toeschouwers zijn van harte welkom in Buurthuis ‘Ons Huis’ voor een hapje en een drankje. De route: Start en finish: Zeeweg (nabij de Goede Herderschool) – Rode Schuurderwegje – Slagsteeg – Zeeweg. Het publiek wordt opgeroepen om al om 18.30 uur aanwezig voor de altijd sensationele Derny Course. De toegang tot het wielerevenement in Horst & Telgt is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden