Qliniq prolongeert titel Van Wijnen Voetbaltoernooi bij DVS’33 Ermelo

Foto: Ivo Meijer

Qliniq is zaterdag 22 juni voor het tweede jaar in successie winnaar geworden van het 42e Van Wijnen Voetbaltoernooi, de traditionele afsluiting van een prachtig voetbalseizoen.

De Puttenaren kregen het niet cadeau in de finale tegen Barbershop Nero. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1, waarna pas na tien penalty’s de beslissing met 5-4 in het voordeel van de Qliniq viel.

Drie en vier
De derde plaats was voor slagerij van Loo, die de penaltyserie met 4-3 won van Café Binnen, dat op de vierde plaats eindigde.

Fantastisch voetbalweer
Op een zonovergoten DVS sportpark was het met een temperatuur van rond de 24 graden het fantastisch voetbalweer. Aan het bekende bedrijfsvoetbaltoernooi namen 35 teams deel, die in totaal 84 wedstrijden speelden.

Damesvoetbal in de lift
Dat het damesvoetbal enorm in de lift zit, was ook merkbaar bij het Van Wijnentoernooi. Van Buuren Schildersbedrijf zorgde voor een primeur door dit jaar mee met een compleet damesteam mee te doen. Ook in diverse andere teams spelen dames mee, zoals bij winnaar Qliniq.

Tevreden
Henk Bakker en Sören van Hell van de Van Wijnen Voetbalcommissie kijken tevreden terug op het verloop van het toernooi. “Samen met Edward Blankvoort, Niels van der Ven en Jan van Panhuis vormen we een geoliede machine. We kunnen altijd rekenen op een vaste groep medewerkers. Dankzij Gijsbert Termaat wordt in de aanloop van het toernooi 50.000 prachtige Van Wijnen Voetbalkranten huis-aan-huis verspreid in de regio.

Dirk van Ark en Hans Bakker van de scheidsrechterscommissie zorgen er samen met zestien scheidsrechters voor, dat de arbitrage op hoog niveau is, wat heel belangrijk is voor dit toernooi en Jaap de Graaf is al vele jaren onze vaste EHBO’er.

Ook de inwendige mens wordt bij het Van Wijnen Voetbaltoernooi uitstekend verzorgd. Slagerij Tomassen uit Putten heeft ook dit jaar ruim 1100 uitsmijter gemaakt door de spelers en begeleiders. Toch staan we altijd open voor aanpassingen. Zo hebben we dit jaar de prijsuitreiking gedaan vanaf het balkon bij het terras. Na afloop is het daar altijd een groot feest, want de meesten mensen blijven altijd hangen voor de derde helft.’’

Echt feestje
De Ermelose volkszanger Egbert Dijkhuis moest dit jaar verstek laten gaan vanwege een optreden elders. Hij werd uitstekend vervangen door Danny Zuijderwijk uit Leiden, die er een echt feestje van maakte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen