Kampioen Dindoa Ermelo promoveert naar Overgangsklasse

Dindoa is zaterdag 15 juni door een afgetekende 13-19 overwinning op AKC in Almelo kampioen geworden in de eerste klasse, nadat het vorig jaar ook het kampioenschap in de tweede klasse voor zich opeiste.

De Ermelose korfbalclub speelt het komende seizoen in de Overgangsklasse.

Sterk
De wedstrijd tegen AKC moest gewonnen worden, want de voorsprong op nummer twee in de poule, ZKV, bedroeg slecht één punt. Dindoa begon sterk aan de wedstrijd en Kasper Velgersdijk opende uit de eerste aanval de score.

Dit tot grote vreugde van de vele meegereisde Ermelose supporters, waarvan een deel met een dubbeldeksbus naar Almelo was afgereisd om het vlaggenschip aan te moedigen. Overal langs het veld waren blauwwitte vlaggen opgehangen, waardoor het een thuiswedstrijd leek voor de Ermelose ploeg.

Halverwege de eerste helft stond Dindoa met 2-6 al ruim voor. De gasten speelden zeer sterk in de verdediging. Veel passes van AKC werden onderschept, het positiespel was goed en in de rebound werden veel ballen afgevangen. De thuisploeg wist in de eerste helft slechts viermaal te scoren; ruststand 4-11.

Evert bedankt!
In het begin van de tweede helft was het al duidelijk, dat Dindoa van AKC niet zoveel te duchten had. Door goed samenspel lukte het de Ermeloërs om uit te lopen naar een 7-17 voorsprong. Het Ermelose publiek begon Evert Houtriet al luid toe te zingen met de tekst: ‘Evert bedankt, Evert bedankt!’

Onder leiding van deze coach was het tweede kampioenschap op rij dichtbij. Toen de overwinning al wel zeker was, wisselde Evert Houtriet. een aantal basisspelers voor invallers, die dit seizoen vaker bij het eerste team hadden meegespeeld. Belangrijk voor hen om ook in de feestvreugde mee te kunnen delen.

AKC maakte nog wel een paar doelpunten, maar echt dichtbij kwam de thuisploeg niet meer. Dindoa sloot de kampioenswedstrijd af met een 13-19 overwinning, waarna het feest in Almelo losbarstte. Op het eigen sportpark ‘De Zanderij’, werd de feestelijkheden voortgezet en bleef het nog lang onrustig.

Spelers, coach, verzorger en publiek hebben er het hele seizoen lang voor gezorgd, dat Dindoa een stabiele ploeg was en dit prachtige resultaat kon werden behaald.

Doelpunten: Sam van der Beek 1. Jorik Velgersdijk 1. Kasper Velgersdijk 1. Naomi Hackenitz 1. Tom van den Berg 2. Daphne van den Berg 5. Saskia Lieman 8.

Dindoa 2 verloor met 16-9 van koploper en kampioen OVVO 3.

Ook Dindoa A1 verloor de kampioenswedstrijd tegen koploper ASVD uit Dronten nipt met 12-11.