Organisatie Halve Marathon Ermelo bedolven onder complimenten

Café de Molenaer onttroonde Barbershop Nero bij de Rabobank Business Run.
Café de Molenaer onttroonde Barbershop Nero bij de Rabobank Business Run.
Foto: Ernst van Beekhuizen

De onlangs gehouden negende editie van de Halve Marathon van Ermelo (HME) brak veel records. Daarnaast is de organisatie bedolven onder de complimenten van de deelnemers.

Verbeterpunten
Dick van Leeuwen, één van hen, is er blij mee, maar hoopt ook dat de mensen nog willen reageren om verbeterpunten aan te geven. “Vrijdagavond gaan wij zelf evalueren dus reacties zijn zeker welkom op ons emailadres. Het tekort aan damestoiletten en de plek van de urinoirs zal volgend jaar zeker anders moeten.”

Uitbouwen
Het meedoen van een team met bewoners van ’s Heeren Loo en Emaus is goed bevallen. Iris Buursink, buurtsportcoach van Heel Ermelo Beweegt, trainde de vier deelnemers. “We zijn dit jaar in samenwerking met de organisatie van de HME klein begonnen, maar de bewoners die meegelopen hebben, waren ontzettend enthousiast. Ze hebben de afstand volbracht tussen alle andere deelnemers. Het was heel goed voor hun zelfvertrouwen. Fantastisch dat dit kon.

Nu gaan we kijken hoe we dit kunnen uitbouwen, want bewegen voor deze doelgroep is heel belangrijk. We zijn Polskamp erg veel dank verschuldigd, want zij hebben dit mede mogelijk gemaakt. Daardoor kregen zij en hun begeleiders een mooi shirt, een baseballpet, consumptiebonnen en konden ze samen mee barbecueën. Dat zijn hele belangrijke zaken voor deze doelgroep.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen