Wim van Dalen schaakt zich tot Rapidkampioen bij VSG Ermelo

Foto: Archief Wim Jongejan

Wim van Dalen heeft zich dinsdagavond 4 juni geschaakt tot Rapidkampioen bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG).

Rapidschaken is schaken met een kortere bedenktijd dan gebruikelijk. De schakers krijgen 25 minuten tijd per persoon per partij plus tien seconden voor een zet. Bij een gewone schaakwedstrijd is dat 100 minuten per partij en tien seconden voor een zet.

Knappe prestatie
In de laatste ronde van de Rapidcompetitie moest Wim van Dalen tenminste een remise halen om kampioen te worden. In zijn eerste twee partijen ging Wim onderuit tegen respectievelijk rapid-en-snelschaakspecialist Hans Licher en de gestaag sterker wordende Hisham Haout.

In zijn laatste partij tegen Henk van Rijssen kwam Wim een stuk achter, maar had Henk ‘bedenkelijk’ weinig denktijd over. Daarom werd tot remise besloten. Na het uitrekenen van de totaalscores bleken de 117 behaalde punten voldoende voor Wim om Rapidkampioen van VSG te worden; een knappe prestatie.

Twee, drie en vier
William Shakhverdian speelde slechts één ronde mee, maar won wel alle drie zijn partijen. Daarmee eindigde hij op de tweede plaats met 115 punten. Met een fractie verschil werd Micha Glas derde met 113,6 punten, direct gevolgd door de nummer vier, Sape Westra met 113,4 punten.

Snelschaakkampioenschap
Op dinsdag 11 juni wordt het Snelschaakkampioenschap bij VSG gespeeld, waarbij de schakers vijf minuten per persoon per partij krijgen. In juni zijn er nog ‘open’ clubavonden op dinsdag vanaf 20.00 uur in Echo’s Home ‘De Schakel’, Leuvenumseweg 68 te Ermelo. Dit is een ideale gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met de schaaksport. Voor meer informatie: www.vsgermelo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen