Winnend Dindoa Ermelo koerst af op kampioenschap

Dindoa heeft zaterdag 1 juni door een 19-15 overwinning op EKC Nääs uit Enschede het kampioenschap binnen handbereik. Concurrent ZKV won in Amersfoort met 13-16 bij MIA, waardoor de beslissing over twee weken zal vallen in de laatste competitieronde.

De Ermelose ploeg heeft het in eigen hand, maar moet op zaterdag 15 juni in Almelo wel winnen van AKC. In dat geval kan ZKV de achterstand van drie punten, een dag later thuis tegen Apollo, niet meer goedmaken. Het kampioenschap en promotie naar de Overgangsklasse is dan een feit voor de ploeg van coach Evert Houtriet.

Knokken
Wie gedacht had dat Dindoa het al gedegradeerde EKC Nääs eenvoudig zou verslaan, kwam bedrogen uit. Hoewel de start voor de Ermeloërs was, Jorik Velgersdijk scoorde tweemaal, liet EKC al rap merken, dat het zijn sportieve plicht zou vervullen en knokte het zich in de wedstrijd. De ploeg uit Enschede was niet van plan Dindoa de winst cadeau te doen. Over en weer werd er gescoord en halverwege de eerste helft liep de thuisploeg uit naar een 7-4 voorsprong. EKC was echter geduldig in de aanval en kwam met 8-7 weer heel dichtbij. Een prachtige actie van Mark Bronkhorst, waaruit Kasper Velgersdijk scoorde, gaf Dindoa weer wat lucht 9-7, maar de gasten kwamen opnieuw terug, wat leidde tot een 11-11 ruststand.

Spanning voelbaar
De tweede helft gaf hetzelfde beeld. De thuisploeg werkte hard, maar had het in de rebound lastig. Een Ermelose voorsprong werd door EKC omgebogen in een 13-14 achterstand. Dat was voor coach Houtriet het moment om Tom van den Berg in te zetten en met succes, want hij maakte al snel de 14-14 gelijkmaker. Met nog een kwartier te gaan, was de spanning op sportpark ‘De Zanderij’ voelbaar. Dankzij het scorend vermogen van Saskia Lieman met vier treffers in de laatste 13 minuten, won Dindoa uiteindelijk toch nog overtuigend met 19-15.

Doelpunten: Bjarne Sinneker 1, Tom van den Berg 1, Daphne van den Berg 2, Aniek Odding 2, Jorik Velgersdijk 3, Kasper Velgersdijk 3, Saskia Lieman 5.