William Shakhverdian bekerwinnaar bij VSG Ermelo

In de finale van de Rob Hollmann Bokaal bekercompetitie versloeg William Shakhverdian underdog Ferry Lunek. De jonge schaker ging voortvarend van start en bouwde gestaag aan een uitdijend voordeel. Na zeer lang over een bepaalde zet te hebben nagedacht, ontketende William een stevige aanval.

Met foto’s van Wim Jongejan

Goede kans
Voortdurend hield hij de druk er op, maar volgens de computer kreeg Ferry éénmaal een goede kans om naar remise af te wikkelen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat geen van de aanwezige VSG’ers, die de partij mee analyseerden, dit had gezien. In het resterende eindspel was William Shakhverdian ongenaakbaar en daarmee de terechte en sterke bekerwinnaar.

Kleine beker
In de finale om de kleine beker probeerde Willem Booy zijn geliefde openingssysteem op te leggen aan Wim Hagendijk. Booy vergat echter een aangevallen stuk weg te zetten.

Geen vuist maken
Hagendijk wist daarna vlot veel stukken af te ruilen, waarmee hij een relatieve voorsprong vergrootte en zijn tegenstander handig alle kansen op tegenspel ontnam. Willem Booy kon geen vuist meer maken en dus veroverde Wim Hagenbeek de kleine beker.

Snelschaakkampioenschap
Voor dinsdag 11 juni staat het snelschaakkampioenschap op het programma en daarna volgen nog enkele vrije speelavonden. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij VSG. Er wordt gespeeld op de dinsdagavonden vanaf 20.00 uur in Echo’s Hhome ‘De Schakel’, Leuvenumseweg 68.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen