DVS’33 Ermelo wint van ONS Sneek, maar nacompetitie nog onzeker

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 18 mei de uitwedstrijd tegen ONS Sneek met 1-3 gewonnen en blijft 68 punten uit 33 duels staan op de derde plaats van de ranglijst. Door de 4-1 nederlaag van Quick Boys bij Odin’59 heeft ASWH, dat met 0-4 won bij VVOG nu de beste kans om de derde periodetitel te winnen. Dan grijpt DVS, net als vorig seizoen toen er in de laatste wedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld werd tegen VVOG, overal naast.

Quick Boys speelt komende zaterdag in de laatste competitiewedstrijd thuis speelt tegen ONS Sneek en ASWH ontvangt SJC. Mocht één van beide ploegen punten verspelen, dan plaatst DVS, indien het zelf wint van Jong FC Groningen, zich als nummer twee van de ranglijst of als winnaar van de derde periodetitel, zich wel voor de nacompetitie.

Stormachtig
DVS’33 Ermelo begon stormachtig aan de wedstrijd, kreeg kans op kans en opende in de 8e minuut de score. Soufyan Moro bereikte met een prachtige pass Benjamin Roemeon, die de 0-1 inkopte. Hierna kwam ONS Sneek beter in de wedstrijd en was met een schot op de paal ook dichtbij de gelijkmaker.

Soufyan Mro stuurde op slag van rust Olvier Pilon op rechts weg. De topscorer van DVS ging voor eigen succes en zag zijn inzet ruim voorlangs het doel gaan. In de 51e minuut schoot Roald de Vries van buiten het strafschopgebied schitterend de 0-2 binnen en bracht daarmee de honderdste seizoenstreffer van DVS op zijn naam.

Goede kans
Nadat Soufyan Moro namens DVS de lat had geraakt deed de huisploeg iets terug. In de 62e minuut kreeg Ale de Boer een goede kans, maar hij zag zijn inzet gestopt door doelman Paul Eppink. Twee minuten later trok Benjamin Roemeon vanaf de achterlijn de bal terug op Soufyan, die zijn schot via de keeper over het ONS-doel zag gaan.

Even later was er bij een publiekswissel voor Ale de Boer, die na acht seizoenen zijn laatste thuiswedstrijd speelde voor de Friezen. In de 68e minuut speelde Yumé Ramos, de sterke spits van de thuisploeg, zichzelf in een vol strafschopgebied knap vrij en scoorde de aansluitende 1-2 voor de thuisploeg.

Gelijkmaker?
De Friese ploeg ging in de slotfase nog op jacht naar de gelijkmaker, maar kansen voor Yumé Ramos en Tiemen Landman leverden geen treffer op. In de slotminuut viel aan de andere kant de beslissing. Een schot van invaller Daniël van Warven op aangeven van Benjamin Roemeon verdween via verdediger Serge Fatima in het eigen doel, zodat DVS de wedstrijd uiteindelijk met 1-3 won.

DVS’33 Ermelo sluit komende zaterdag de reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen Jong Groningen, dat afgelopen zaterdag met 1-3 verloor van Stedoco en nu met 55 punten uit 33 duels op de vijfde plaats van de ranglijst staat.

DVS Ermelo zal zich zeker willen revancheren voor de frustrerende 4-0 uitnederlaag, die het begin januari 2019 leed bij Jong Groningen, dat toen diverse spelers uit de A-selectie had opgesteld, omdat de competitie voor het eerste elftal in de eredivisie pas een week later startte.