William Shakhverdian verder in strijd om Rob Hollman bokaal VSG Ermelo

William Shakverdian (links).
William Shakverdian (links).
Foto: Archief Piethein

De als vierde geplaatste William Shakhverdian heeft zich dinsdagavond 14 mei bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), geplaatst voor de volgende bekerronde door te winnen van Mark de Graaf.

De nummer twee van de ranglijst kwam door een Siciliaanse opening passief te staan. William ging vol in de aanval en kon door de uiteindelijk slechte stand van de koning Mark met een mooi trucje mat zetten.

Valletjes
Rob Boterenbrood bekerde verder door te winnen van de lager geplaatste Cor Petersen. Door een te optimistisch offer van Petersen, speelde hij met een stuk minder. Boterenbrood verdedigde zich goed en trapte niet in de valletjes, die zijn tegenstander in de stelling wist te stoppen.

Forceren
De partij tussen Ernst Keijer en Henri Bosch belandde in een gesloten stelling. Keijer wist toch een doorbraak te forceren, won een pion en de dame kwam binnen. Bosch nam teveel risico, gaf de partij uit handen en liet zich mat zetten.

Matdreiging
In een leuke en spannende partij kon Olaf Vlieger vrij snel het openingsvoordeel van wegwerken tegen Ferry Lunek. Zo ontstond een spannende strijd met aanvalkansen voor beide schakers. Lunek had een matdreiging te verdedigen, forceerde daardoor remise en bekert verder.

Koningsvleugel
In de strijd om de kleine beker plaatste Willem Booy zich voor de volgende ronde. Hij kreeg een schitterende aanval op de koningsvleugel, waarna er voor de hoger geplaatste Henk van Rijssen geen ontsnappen meer mogelijk was.

Prachtige paardzet
Piet Vroegindeweij gaf tegen Lex Wattez de dame weg en gaf op. Wim Hagendijk won verdiend van Jo Wolters, die zijn tegenstander onder druk zette na een prachtige paardzet. Het was meteen uit door de vele dreigingen die ontstonden en de overbelaste koningsstelling niet kon pareren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen