Basisscholen Ermelo 4e, 5e en 6e in Regiofinales Schoolvoetbal

Het meisjesteam van de Beatrixschool viert samen met de fans de vijfde plaats.
Foto: Marco ter Meer

De Regiofinales Schoolvoetbal werden vanmiddag, woensdag 15 mei, gehouden op een zonovergoten VVOG-sportpark ‘De Strokel’ te Harderwijk. Het door de KNVB uitstekend, georganiseerde toernooi werd bij zowel de jongens, als de meisjes gedomineerd door de Harderwijkse scholen.

Ireneschool
Het jongensteam van de Ireneschool uit Ermelo speelde in de poulewedstrijden met 1-1 tegen de Wegwijzer uit Putten, verloor vervolgens met 1-4 van de Alons Ariëns uit Harderwijk en won in de laatste wedstrijd met 2-0 van De Groenling uit IJsselmuiden. Daarmee plaatste de Ermelose school zich voor de kruisfinale, die met 2-3 nipt verloren werd van De Brug uit Harderwijk. Een 5-3 nederlaag in de ‘kleine’ finale, opnieuw tegen de Alfons Ariëns leidde tot een vierde plaats voor de Ireneschool in het eindklassement.

Goede Herderschool
Het jongensteam van De Goede Herderschool begon goed aan de poulewedstrijden door met 4-0 te winnen van De Brug uit Harderwijk. Vervolgens werd er met 3-0 verloren van De Pelikaan uit Putten en met 2-0 van het Startblok uit Harderwijk. Regiokampioen werd Het Startblok door in de finale met 3-4 te winnen van De Brug.

Beatrixschool
Het meisjesteam van de Beatrixschool eindigde op de derde plaats in de poule na een 3-0 overwinning tegen de Alfons Ariëns uit Harderwijk, een 2-0 nederlaag tegen De Parel uit Harderwijk en een 1-0 nederlaag tegen de Pelikaan uit Putten.

Bernhardschool
Ook de Bernhardschool werd derde in poule na een 2-1 overwinning tegen de Pelikaan uit Putten, een 0-3 nederlaag tegen de Dominicus Savio uit Harderwijk en een 2-3 nederlaag tegen de Van de Wendeschool uit IJsselmuiden. De strijd om de vijfde en zesde plaats was een herhaling van de Ermelose finale. Toen won de Beatrixschool na een 0-0 eindstand, de zinderende penaltyserie met 3-2; deze keer werd de Bernhardschool met 3-0 verslagen. Regiokampioen werd De Dominicus Savio door de finale tegen De Parel met 2-1 te winnen.

Reacties

article
43146
De Regiofinales Schoolvoetbal werden vanmiddag, woensdag 15 mei, gehouden op een zonovergoten VVOG-sportpark ‘De Strokel’
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20190515/basisscholen-ermelo-4e-5e-en-6e-in-regiofinales-schoolvoetbal/
2019-05-15T22:23:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/05/15222304/20EN-KSVB.jpg
Sport