FC Horst Ermelo in eigen huis vernederd door VRC

FC Horst heeft zichzelf zaterdag 11 mei enorm in de nesten gewerkt door de thuiswedstrijd tegen VRC kansloos met 0-5 te verliezen.

De Ermelose tweedeklasser begon goed aan het seizoen en had halverwege de competitie zelfs zicht op de koppositie. Na een reeks gelijke spelen en vier nederlagen in de laatste vier wedstrijden is FC Horst inmiddels gezakt naar de tiende plaats op de ranglijst met 30 punten uit 24 duels. De ploeg van scheidend trainer Mark Bakker heeft nog maar drie punten voorsprong op de nummer 11 Lelystad’67, dat bovendien nog de inhaalwedstrijd thuis tegen VVOP voor de boeg heeft. De nummers 11 en 12 van de ranglijst moeten in de nacompetitie proberen om degradatie naar de derde klasse te voorkomen.

Zonder zelfvertrouwen
FC Horst kwam na een kwartier op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Stefan Tanis. De thuisploeg speelde onsamenhangend en zonder zelfvertrouwen. In de 27e minuut vergrootte Koen Nijhuis de voorsprong van VRC door 0-2 te scoren. De hoop bij de thuisploeg om in de tweede helft de bakens te verzetten, werd al na drie minuten de grond ingeboord, toen Erik van de Putte 0-3 scoorde voor de gasten uit Veenendaal. Daarmee was het duel eigenlijk al beslist.

Forceren
FC Horst-trainer Mark Bakker probeerde nog wat te forceren door in de 65e minuut drie spelers tegelijk te wisselen. Dat leverde echter niets op. VRC was nog wel tweemaal succesvol. Een kwartier voor tijd scoorde Ruben Rentenaar 0-4 en in de slotfase bepaalde Mitch van den Berg de eindstand op 0-5. De ploeg uit Veenendaal nam met de ruime overwinning alsnog revanche voor de 2-4 nederlaag, die het leed in de heroïsche promotie-degradatiewedstrijd aan het einde van het seizoen 2015-2016, waardoor VRC degradeerde naar de derde klasse en FC Horst promoveerde naar de tweede klasse.

De Ermelose tweedeklasser speelt komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, als Blauw Geel’55 op bezoek komt. De wedstrijd in Ede werd op 6 oktober 2018 bij een 1-0 stand gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. Het duel werd op 10 november uitgespeeld en eindigde in een 3-0 zege voor Blauw Geel.

Om niet verder in de problemen te komen, zal FC Horst moeten winnen van de Edenaren. De Ermelose ploeg speelt op zaterdag 25 mei de laatste competitiewedstrijd uit tegen Unicum. De ploeg uit Lelystad is nog in de race voor het kampioenschap, maar moet komende zaterdag winnen bij koploper Woudenberg.