EFC’58 Ermelo wint, maar verspeelt kans op beter doelsaldo

EFC’58 heeft zaterdag 11 mei in Uddel de derby tegen Prins Bernhard met 0-2 gewonnen. De Ermelose vierdeklasser staat op de achtste plaats van de ranglijst met 27 punten uit 20 wedstrijden en heeft nog een kleine kans om de derde periodetitel te pakken.

EFC-trainer Hans Wiesenekker was blij met de winst, maar vond wel dat zijn ploeg veel vaker had moeten scoren. Daarmee liet de Ermelose ploeg de kans liggen op een beter doelsaldo, wat in de strijd om de derde periodetitel nog wel eens beslissend kan worden.

Gemiste penalty
EFC’58 domineerde de wedstrijd vanaf het begin en kwam na een kwartier op een 0-1 voorsprong. Jorick Priem brak door op de rechtervleugel en bediende Romin Ahmadi, die de bal bij de tweede paal binnen kopte. In de 27e minuut kregen de gasten een unieke kans om de voorsprong te vergroten. Jorick Priem werd in het strafschopgebied onreglementair gestuit en de goed fluitende scheidsrechter gaf een penalty. Romin Ahmadi schoot vanaf 11 meter de bal te zacht in, waardoor de keeper van Prins Bernhard een doelpunt kon voorkomen.

Voor het eerst
De EFC-spits meldde later, dat hij voor het eerst in twee jaar een penalty had gemist. De Ermelose ploeg vergrootte twee minuten voor rust alsnog de voorsprong. Jorick Priem profiteerde van een misverstand tussen een verdediger en de keeper van Prins Bernhard en kon eenvoudig de 0-2 intikken.

Simpele overwinning
Ook in de tweede helft was EFC veruit de betere ploeg, maar miste de scherpte in de afronding. Jorick Priem, Romin Ahmadi. Thomas van de Hoorn, Erik Libaan en Jochem Dekker lieten de mooiste kansen liggen om de bezoekers aan een grotere overwinning te helpen. De thuisploeg werd eigenlijk maar één keer gevaarlijk; in de slotfase ging een kopbal rakelings over het Ermelose doel. Het was een simpele overwinning voor EFC, die gezien de vele opgelegde kansen veel groter had moeten uitvallen.

Zaterdag
EFC’58 speelt nog twee wedstrijden, beiden tegen concurrenten in de strijd om de derde periodetitel. Komende zaterdag treedt het thuis aan tegen WZC Wapenveld, dat na de 4-0 overwinning op Vierhouten’82 de vierde plaats op de ranglijst bezet met 32 punten uit 20 duels.

De uitwedstrijd in oktober 2018 eindigde in een 2-2 gelijkspel. De Ermelose vierdeklasser speelt de laatste competitiewedstrijd op zaterdag 25 mei in en tegen Zeewolde, dat nog volop in de race is voor het kampioenschap en de derde periodetitel.