FC Horst Ermelo moet aan de bak om uit gevarenzone te blijven

Elroy Martens scoort de 1-1 gelijkmaker voor FC Horst

FC Horst heeft zaterdag 20 april op een zonovergoten Grift Sportpark met 3-1 verloren van Woudenberg, dat zodoende de koppositie overman van Unicum. De Ermelose tweedeklasser staat op de zevende plaats met 30 punten uit 23 wedstrijden. De schade viel nog mee, omdat de meeste concurrenten ook punten verloren.

Hoog tempo
Woudenberg begon in een hoog tempo aan de wedstrijd, wat al in de vijfde minuut leidde tot een 1-0 voorsprong. Tom de Greef bereikte Thomas Bruijnnzeels, die de bal onhoudbaar in de rechter benedenhoek schoot. Na een kwartier kreeg FC Horst meer vat op de tegenstander. Bij één van de Ermelose aanvallen werd Joey Kooij in het nauw gebracht en zijn niet bedoelde terugspeelbal werd door doelman Daan Rijsemus nog net over het doel getikt.

Scrimmage
Even later kreeg Ricardo Vliek de bal onverwacht in bezit, maar schoot te slap in, waardoor de keeper van de thuisploeg eenvoudig kon redden. Vervolgens was er een scrimmage in het strafschopgebied van Woudenberg, waarbij Peter van der Horst de bal hard voorzette, maar niemand kon het laatste tikje geven. De laatste kans voor rust was voor de thuisploeg; Emmanuel Makonga schoot de bal net naast.

Matig
In de tweede helft bleef het een matige vertoning. Beide ploegen hadden de grootste moeite om de eigen spelers te bereiken. Het was aan de verdedigende acties van Roy Kok te danken, dat Woudenberg in deze fase de voorsprong niet wist te vergroten. Halverwege de tweede helft kwam FC Horst langszij. Amer Torkmani werd binnen het zestienmetergebied onderuit gehaald en de bal ging op de stip. Elroy Martens benutte de penalty koelbloedig: 1-1. Woudenberg leek te wankelen, maar FC Horst zette niet door.

Onnodig balverlies
In de 80e minuut kwam bij een uitval van de thuisploeg invaller Rick Staal in balbezit en scoorde beheerst 2-1. Drie minuten voor tijd kon Mark Radstaake na onnodig balverlies bij FC Horst er op links vandoor gaan en gaf de bal keurig breed op de vrijstaande Rick Staal, die met zijn tweede treffer de stand op 3-1 bracht. In de slotminuut leek de spanning nog even terug te keren, maar het schot Amer Torkmani kon nog tot corner verwerkt worden door de Woudenberg-defensie.

Cruciale thuisduels
FC Horst is de komende twee weken vrij. Daarna staan er twee cruciale thuisduels op het programma: Zaterdag 11 mei tegen VRC en zaterdag 18 mei tegen Blauw Geel’55. De ploeg van trainer Mark Bakker zal in deze wedstrijden punten moeten pakken, wil het niet in de gevarenzone belanden. De uitwedstrijd tegen VRC eindigde in een 2-2 gelijkspel. De ploeg uit Veenendaal speelde met 1-1 gelijk tegen Unicum en staat nu op de zesde plaats met 32 punten uit 23 duels.