FC Horst Ermelo onderuit tegen het laaggeplaatste VSCO’61

Een inzet van Dennis Folkers geblokt door de VSCO-verdediging.

FC Horst heeft zaterdag 13 april de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste VSCO’61 met 1-2 verloren. De Ermelose tweedeklasser is gezakt naar de zevende plaats van de ranglijst met 30 punten uit 22 duels. De ploeg van trainer Mark Bakker miste tegen VSCO vier basisspelers.

Letterlijk uit de lucht
FC Horst kwam redelijk uit de startblokken en kreeg na ongeveer een kwartier de eerste kans. Amer Torkmani speelde zichzelf goed vrij, maar zijn schot werd door VSCO-doelman Arjen ten Klooster tot corner verwerkt.
Enkele minuten later opende de thuisploeg alsnog de score. Elroy Martens brak door op rechts door en bereikte Amer Torkmani, die met een weergaloze volley 1-0 scoorde. De 1-1 gelijkmaker van VSCO kwam in de 39e minuut letterlijk uit de lucht vallen, toen een kopbal van Jan van ‘t Oever net naast de paal in het doel verdween. FC Horst kreeg enkele minuten voor rust nog een enorme kans om weer op voorsprong te komen. Een knappe voorzet van Camillio Bronkhorst werd door de vrijstaande Ricardo Vliek van dichtbij over het doel gekopt.

Knullig
Na rust was het met hagel en natte sneeuwbuien afzien voor het publiek. Ook het voetbal was niet hartverwarmend. In de 61e minuut werd een inzet van Dennis Folkers geblokt door de VSCO-verdediging. Vier minuten later werd knullig verdedigen aan Ermelose zijde bijna afgestraft, maar de snelle Luca Veldhoen kon net niet profiteren. In de 79e minuut was het wel raak. Een aanval van de ploeg uit Oosterwolde leek afgeslagen, maar even buiten het strafschopgebied volleerde Jan van ‘t Oever de bal schitterend langs de kansloze doelman Ronald Verhoef in het doel en bracht met zijn tweede treffer de stand op 1-2.

Keeper in de weg
FC Horst probeerde het nog wel, maar kwam niet verder dan een schot van Amer Torkmani, waarbij de VSCO-keeper in de weg stond. In de slotfase kwam de thuisploeg nog goed weg, toen Wesley Pater bij een vrije trap vanuit een moeilijke hoek de bal op de paal schoot.

Komende zaterdag speelt de Emelose tweedeklasser een uitwedstrijd tegen Woudenberg, dat door een 1-1 gelijkspel de koppositie verloor aan Unicum; de ploeg uit Lelystad won met 5-1 van Lunteren. Begin december 2018 won de Ermelose ploeg de thuiswedstrijd tegen Woudenberg met 3-1.