Aan IJsselmeervogels verhuurde DVS’33 Ermelo speler Maurice de Ruiter weggestuurd

Maurice nog in actie voor DVS'33.
Maurice nog in actie voor DVS'33.
Foto: Archief Theo Aalten

Maurice de Ruiter moet vertrekken bij IJsselmeervogels. De huurling van DVS’33 Ermelo was zaterdag 6 april aan het einde van de wedstrijd tegen Rijnburgse Boys betrokken bij incident, waarbij hij medespeler Danny van den Meiacker na een woordenwisseling een klap in het gezicht gaf.

Na gesprekken met de betrokkenen trok André van Diermen, voorzitter van de Technisch Commissie van IJsselmeervogels, de conclusie dat de Harderwijker niet te handhaven was bij de club.

Chique oplossing
Maurice de Ruiter had in december 2018 bij de Technische Commissie van DVS aangegeven geen motivatie te hebben om nog voor de Ermelose Derde Divisionist in actie te komen. Het DVS-bestuur koos vervolgens voor een chique oplossing door mee te werken aan een overgang van De Ruiter maar IJsselmeervogels om daar tot het einde van dit seizoen op huurbasis te gaan spelen.

Onzeker
Hij werd geruild met Soufian Moro, die inmiddels door DVS is vastgelegd voor het volgende seizoen. Hoe de toekomst van de 27-jarige Maurice de Ruiter eruit gaat zien, is onzeker. Hij kan voor volgend seizoen de overstap maken naar een andere club, of terugkeren bij DVS, waar hij nog een contract heeft voor het seizoen 2019-2020.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen