Sape Westra medekoploper bij Veluws Schaakgenootschap Ermelo

Na twee van de vijf speelrondes in de kampioensgroep bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) heeft koploper Sebastiaan Hiemstra gezelschap gekregen van Sape Westra. dinsdagavond 2 april. Laatstgenoemde won van Gerard de Hoop. Mark de Graaf en Sebastiaan remiseerden.

Met fotoreeks door Piethein.

De stand
De stand in de kampioensgroep: 1. Hiemstra en Westra, 1,5 punt. 3. Mark de Graaf, Jan Lambrechts en Gerard de Hoop, 1 punt. 6. Bas West, 0 punten.

Restgroep
In de restgroep won koploper Olaf Vlieger van Onno Wolters. Marco ter Meer speelde een foutieve aanvalszet en verloor van Dirk van Setten. Uri Vecht verspeelde zijn opgebouwde voordeel en verloor van Ferry Lunek. Wim Jongejan wist Ralf van den Burg vrij snel onder stevige druk te zetten, maar moest nog erg hard werken voor de winst. Henri Bosch stond gewonnen tegen Ronald Bieringa, maar ging de strijd aan met zichzelf en verloor.

Blunders
Ulbe Brouwer overleefde de koningsaanval van Rob Hollmann niet. Jo Wolters verloor van Wido Sparling en Piet Hein Bleeker ging onderuit tegen Martin van de Broek. De verdediging van Hans Licher tegen Cees Doets was tevergeefs. Willem Booy verloor door blunders van Hisham Haout.

Niet te klagen
Wim Hagendijk versloeg Dick van Enk De partijen Kees Ferwerda – Bart Schultz, Jaap van Seventer – Habib Askarzada en Micha Glas – Piet Vroegindeweij eindigden in remise. Debutant Robin Dekker ging fel uit de startblokken tegen Wim van Dalen, maar verloor toch. Johan van de Belt had over geluk niet te klagen in zijn winstpartij tegen de sterk spelende Henk Miedema.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen