Damesteam Pauwervoll Ermelo deelt punten met SSS uit Barneveld

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft donderdagavond 28 maart in sporthal Calluna tegen SSS dames 3 uit Barneveld afgesloten met een 2-2 gelijkspel.

De thuisploeg begon met een hele sterke service aan de eerste set en pakten een ruime voorsprong, die niet meer werd weggegeven: 25-16. In de tweede set werd SSS door servicefouten bij Pauwervoll in het zadel geholpen.

De Ermelose volleybalsters bleven echter in de buurt, waardoor het tot het einde spannend was. Uiteindelijk ging de setwinst met 20-25 naar de gasten. In de derde set had Pauwervoll de servicedruk weer teruggevonden. Met een agressieve aanval wist de thuisploeg de druk op te voeren en won de set overtuigend met 25-11.

In de vierde set wist SSS een kleine voorsprong te pakken en probeerde deze uit te bouwen. De thuisploeg liet zich echter niet uit het veld slaan en probeerde zowel serverend als aanvallend veel druk te zetten. Het bleef weer lang spannend, maar de bezoekers pakten de set met 21-25.

In de vijfde set begon Pauwervoll goed en ging het daarna gelijk op. In een spannende slotfase met een minutenlange laatste rally, waarbij beide ploegen met meer geluk dan wijsheid de bal wisten te redden, trok de Ermelose ploeg aan het langste eind en pakte de beslissende set met 15-13.

• De volgende wedstrijd is op vrijdag 5 april, als Auto van Oort / Rebelle dames 2 de tegenstander is. Dit duel wordt gespeeld in sporthal Theothorne te Dieren; aanvang 20.15 uur.