FC Horst Ermelo boekt tegen Valleivogels eerste nederlaag in 2019

Uitblinker Paul van Prehn scoort de 1-1 gelijkmaker.

FC Horst heeft zaterdag 23 maart de thuiswedstrijd tegen Valleivogels met 2-3 verloren. De Ermelose tweedeklasser zakte naar de zesde van de ranglijst met 27 punten uit 19 duels.

In een boeiend duel met wisselende kansen gaven de Horstenaren na rust een voorsprong weg en stonden uiteindelijk met lege handen.

Bij FC Horst was trainer Mark Bakker afwezig, vanwege familie-omstandigheden en werd vervangen door assistent-trainer Frans Bronkhorst. Onder de lat stond derde keeper Daniƫl Molenaar, omdat Thom van Santen nog geblesseerd was en Ronald Verhoef ontbrak door een schorsing naar aanleiding van een tweede gele kaart die hij opliep, na afloop van de wedstrijd tegen VVOP, vanwege commentaar op de scheidsrechter.

Diagonaal schot
Valleivogels begon sterk aan het duel en opende in de 8e minuut verdiend de score. Friso Drewes brak door op rechts en scoorde met een diagonaal schot 0-1. FC Horst wist daar in het eerste kwartier weinig tegenover te stellen. Het eerste schot op doel kwam in de 17e minuut van Paul van Prehn, maar doelman Sven Hardeman van Valleivogels bracht redding.

Snoeihard
Uit de daaropvolgende corner schoot Roy Kok hard in en de bal belandde via een ploeggenoot in het doel, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Toch kwam de thuisploeg in de 22e minuut langszij. Dennis Sietsma ging goed door op links en uit diens voorzet kwam de bal via een verdediger voor de voeten van Paul van Prehn, die snoeihard raak schoot: 1-1.

Rakelings over
De doelpuntenmaker ging zeven minuten later alleen op het vijandelijke doel af. De keeper van de gasten redde ten koste van een corner, waaruit Elroy Martens de bal rakelings over kopte.

Angel
FC Horst begon sterk aan de tweede helft en kwam al snel op voorsprong door een aanval uit het boekje. Peter van der Horst ontdeed zich op de rechtervleugel van zijn directe tegenstander en bereikte Job Kuipers, die met een prachtig schot 2-1 scoorde.
Valleivogels wankelde, maar de thuisploeg liet na de wedstrijd te beslissen. Toen uitblinker Paul Prehn geblesseerd moest uitvallen, was de angel uit de Ermelose aanval. De bezoekers zochten de aanval en profiteerde binnen enkele minuten tweemaal van slecht verdedigen bij de thuisploeg.

Afstraffer
In de 75e minuut zorgde Remco v.d. Vliert met een afstandsschot voor de 2-2 gelijkmaker en vier minuten later strafte Jos van Leeuwen een blunder in de FC Horst-verdediging af door 2-3 te scoren voor Valleivogels. De thuisploeg probeerde het nog wel, maar kreeg geen enkele goede kans meer, zodat het na vijf gelijke spelen tegen de eerste nederlaag in 2019 aanliep.

Zaterdag
Komende zaterdag speelt FC Horst opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen Renswoude, dat dankzij een knap 0-0 gelijkspel bij koploper Unicum de Ermelose ploeg op de ranglijst passeerde en nu met 28 punten uit 19 duels op de vijfde plaats staat. FC Horst verloor de uitwedstrijd met 2-1.