Gerard de Hoop pakt verrassend de winst in Kampioensgroep van VSG Ermelo

Foto: Piethein

In de eerste ronde van de Kampioensgroep van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo, dinsdagavond 19 maart, won de als laatste geplaatste Gerard de Hoop van de nummer één, Bas West. Sebastiaan Hiemstra verschalkte in een eindspel Jan Lambrechts, waarvan bekend is, dat jij lastig is te verslaan. Mark de Graaf en Sape Westra remiseerden.

Fout afstraffen
De overige schakers van VSG speelden ronde 21 van de interne competitie. De koploper van deze groep, Olaf Vlieger, snoepte Dirk van Setten vanuit de opening een pion af, maar verspeelde deze voorsprong in het eindspel met als gevolg remise. Cor Petersen strafte een fout van Uri Vecht winnend af.

Tactisch vuurwerk
Ferry Lunek en Ralf van den Burg gingen rustig van start, maar daarna volgden een twintigtal zetten tactisch vuurwerk. Toch werd het remise. Onno Wolters won van Martin van den Broek door hem langzaam maar zeker ‘van het bord te drukken’. Hans Licher maakte een verliezende fout tegen Henri Bosch.

Knokken
Marco ter Meer en Rob Hollmann knokten beiden stevig, maar tevergeefs om de winst; dus remise. Wido Sparling kwam tegen Wim Jongejan een pion voor, maar er resteerde een remise-eindspel. Henk van Rijssen bouwde voordeel op tegen Ronald Bieringa, maar zag een matcombinatie over het hoofd en verloor.

Overmacht
Wim Hagendijk won met overmacht van Hasbib Askarzada en Lex Wattez haalde met een enkele aanval de winst tegen Dick van Enk binnen. Bart Schultz profiteerde van het concentratiegebrek van Micha Glas.

Overige uitslagen:

  • Piet Vroegindeweij – Henk Miedema,
  • Piet Hein Bleeker – Willem Booy,
  • Ulbe Brouwer – Hisham Haout 1-0.
Foto: Piethein
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen