FC Horst Ermelo boekt vijfde gelijkspel op een rij

Elroy Martens scoort met een fraaie kopbal 0-1 voor FC Horst.

FC Horst heeft zaterdag 16 maart in Voorthuizen met 1-1 gelijk gespeeld tegen het laag geplaatste VVOP, wat het vijfde gelijkspel op rij betekende voor de Ermelose tweedeklasser. De ploeg van trainer Mark Bakker is nog ongeslagen in 2019, maar er werden in de laatste 5 wedstrijden wel 10 punten verspeeld. FC Horst staat op de vijfde plaats met 27 punten uit 10 duels.

Doelpunt afgekeurd
VVOP startte enthousiast en leek al na 10 minuten de score te openen, het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Het was wel een waarschuwing voor FC Horst, dat zelf na zo’n 20 minuten voor het eerst gevaarlijk werd. Bij een scherpe voorzet van Paul van Prehn werd de bal door VVOP-doelman Freek van de Steeg uit het doel gebokst. Vervolgens miste de thuisploeg enkele goede kansen. Vlak voor rust werd een veelbelovende aanval van FC Horst ten onrechte wegens buitenspel afgefloten.

Enorme kans
In de 57e minuut kreeg de thuisploeg een enorme kans om de score te openen; Jos van Milligen omspeelde FC Horst doelman Ronald Verhoef, maar zijn inzet werd nog van de doellijn gehaald door Dennis Sietsma. Vijf minuten later werd er aan de andere kant wel gescoord. Na een afgeslagen VVOP-aanval kwam de bal op de rechterflank bij Dennis Folkers en uit diens voorzet kopte Elroy Martens vallend en subliem de 0-1 binnen. FC Horst kon maar even van de voorsprong genieten, want in de 64e minuut ging de bal op de stip na een overtreding ‘binnen de 16’ op de gevaarlijke spits Daguillio Degama. Jos van Milligen benutte de strafschop: 1-1.

Rakelings over
Beide ploegen kregen nog kansen op de volle winst. In de 78e minuut ging een kopbal van Paul van Prehn rakelings naast en in de laatste minuut leek Degama met een fraaie lob te scoren, maar het was buitenspel.

FC Horst speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Valleivogels. De ploeg uit Scherpenzeel steeg dankzij een 3-2 overwinning op VRC naar de derde plaats van de ranglijst met 32 punten uit 18 duels. FC Horst won twee maanden geleden de uitwedstrijd tegen Valleivogels verrassend met 0-1.