Start nieuwe seizoen vrouwen MTB bij Veluwse Wieler Vereniging Ermelo

Foto: Eigen foto

De Veluwse Wieler Vereniging (VWV) in Ermelo organiseert voor de zevende achtereenvolgende keer de dinsdagavond vrouwen MTB-training van april tot en met augustus, te beginnen op dinsdag 16 april aanstaande. De VWV damesafdeling houdt deze avonden speciaal voor de vrouwelijke fietsers van jong tot oud(er).

Wie altijd al eens heeft willen mountainbiken, aan de conditie wil werken en beschikt over een goed functionerende MTB-fiets, wordt een uitgelezen kans geboden om kennis te maken met het in groepsverband fietsen.

Drie groepen
Omdat er nogal wat verschil in conditie en ervaring kan zijn bij de deelneemsters, starten er gewoonlijk drie groepen onder begeleiding van een ervaren voorrijder (m/v). Groep 1 is voor beginners, groep 2 voor wat ervaren MTB’ers en groep 3 voor de meer gevorderden MTB’ers.

De ervaring leert dat de groep 2 en 3 niet veel verschillen qua conditie, maar dat er in de derde groep net iets meer snelheid gemaakt wordt. Onder deskundige begeleiding komen de deelneemsters op de mooiste plekken in het bos en fietsen over de leukste en meest uitdagende paden en singletracks en kan er wild gespot worden.

Conditie
Daarnaast werkt men stevig aan je conditie en doet daarbij ook nog eens de nodige fietservaring op. Gaandeweg het seizoen kan er van groep gewisseld worden, afhankelijk van de opgedane ervaring of juist wanneer men wat minder conditie heeft.

Verder kunnen fietsmaatjes gevonden worden, waarmee men via de veel gebruikte groepsapp kan afspreken om samen te gaan MTB-en. Deze app wordt ook gebruikt, wanneer de training wordt afgelast i.v.m. de weersomstandigheden. Niemand houdt ervan om in een onweersbui op het open veld of in het bos te fietsen.

Trainingsavonden
De trainingen zijn vanaf dinsdagavond 16 april tot en met 27 augustus. Er wordt altijd om 19.00 uur gestart bij de Muzenhof, Leuvenumseweg 66 te Ermelo. Afhankelijk van de zonsondergang en het weer duurt de training tussen de 1.5 en 2 uur.

Na de training is er eventueel de gelegenheid om alle sterke verhalen en ervaringen te delen onder het genot van een drankje in één van de uitgaansgelegenheden in Ermelo. Men kan twee keer kosteloos meefietsen en wanneer het bevalt, kan men natuurlijk lid van de vereniging worden. Voor meer informatie of aanmelding: Conny van Ginkel, [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen