EFC’58 Ermelo verliest derby tegen Elspeet in blessuretijd

EFC ’58 is er zaterdag 9 maart niet in geslaagd revanche te nemen voor de eerdere 2-0 nederlaag in de streekderby tegen Elspeet; de Ermelose vierdeklasser verloor de thuiswedstrijd nipt met 1-2. EFC blijft staan op de achtste plaats van de ranglijst met 16 punten uit 14 duels.

Op een nat en winderig sportpark ‘De Zanderij’ begon EFC goed aan de wedstrijd. Yorick Priem schoot na een kwartier net naast, maar was in de 21e minuut wel succesvol, toen hij op aangeven van Justin Dekker de bal langs Elspeet doelman Kenrick Kroes in de verre hoek schoot: 1-0.

Romin Ahmadi, Yorick Priem en Mika Schuur lieten goede kansen liggen om de voorsprong van EFC te vergroten. Aan de andere kant kwamen de Ermeloërs goed weg bij een overtreding binnen het zestien- metergebied, die niet werd bestraft door de scheidsrechter.

Gezien het aantal kansen deed EFC zichzelf met een 1-0 ruststand te kort en dat brak de ploeg in de tweede helft op. In de 51e minuut profiteerde Niels van de Steeg van een fout van EFC-keeper Kevin Schuur en scoorde de 1-1 gelijkmaker voor Elspeet.

Het was een harde derby met veel gele kaarten, wat in de 70e minuut resulteerde in de tweede gele kaart van Bart van den Hoorn, waardoor de gasten met 10 man verder moesten. EFC’58 slaagde er echter niet in om tegen 10 man tot scoren te komen.

Het kreeg in blessuretijd zelfs het deksel op de neus, toen Niels van de Steeg met zijn tweede treffer Elspeet de 1-2 winst bezorgde. Ook EFC speelde de wedstrijd niet met 10 man uit, omdat Alexander Halmans wegens aanmerkingen op de leiding vroegtijdig kon vertrekken.

EFC’58 gaat komende zaterdag op bezoek bij Vierhouten’82, dat afgelopen zaterdag verrassend met 2-3 won bij het hoger geplaatste Reaal Dronten. In Ermelo eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor EFC58. Vierhouten staat op de voorlaatste plaats met 11 punten uit 14 wedstrijden.