Dindoa Ermelo boekt met winst op ZKC 2 belangrijke punten

Daphne van der Berg staat klaar voor een vrije worp.

Dindoa heeft zaterdag 2 maart een belangrijk stap gezet richting handhaving in de eerste klasse door in het Drentse Zuidwolde met 17-25 te winnen van ZKC’19. De Ermelose korfbalploeg bezet nu met 10 punten uit 10 wedstrijden een stevige positie in de middenmoot.

Zwaar verdedigd
Dindoa-coach Evert Houtriet begon met de vaste opstelling, waarin Saskia Lieman en Daphne van der Berg in de basis stonden; zij scoorden in de thuiswedstrijd tegen ZKC samen 17 doelpunten. Dit hadden de Drentenaren goed meegenomen in hun spel, want zowel Daphne als Saskia werden zwaar verdedigd en beiden kwamen in de eerste helft maar één keer tot scoren. De Ermelose heren namen dat echter van de dames over.

Gelijk op
In de eerste helft ging het gelijk op en lukte het beide teams niet om ruim afstand te nemen. De thuisploeg opende de score, waarna Dindoa het initiatief overnam en uitliep naar een 2-5 voorsprong. Vervolgens kwam ZKC’19, dat dit jaar het honderdjarig bestaan viert, terug tot 7-7. Dankzij een eindspurt van de Ermeloërs, die vier keer op rij scoorden en een tegentreffer, ging de rust in met een 8-11 stand in het voordeel van Dindoa.

Alert
Na de pauze kwam de ploeg van Evert Houtriet geen moment meer in gevaar. Met slimme acties, mooie doorloopballen en goede schoten werd de voorsprong uitgebouwd naar 10-18 in de tiende minuut. Ondanks deze voorsprong bleef Dindoa alert en hield de verdediging goed dicht, waardoor het ZKC soms niet lukte binnen de 25 seconden van de schotklok, de korf te raken.

Twee belangrijke punten
De dames van Dindoa kwamen meer los van hun tegenstanders en scoorden regelmatig om zodoende de twee belangrijke punten mee naar Ermelo te kunnen nemen. De terechte 17-25 einduitslag gaf de machtsverhouding tussen beide ploegen goed weer.

Doelpunten Dindoa: Kasper Velgersdijk, 5. Jorik Velgersdijk, 4. Mark Bronkhorst, 4. Daphne van der Berg, 4. Naomi Hackenitz, 3. Jonathan van der Beek, 2. Aniek Odding, 1. Saskia Lieman, 1.

Zaterdag
Komende zaterdag staat in de Dindoahal de wedstrijd tegen rode lantaarndrager Apollo op het programma, aanvang 19.15 uur.