DVS’33 Ermelo grijpt met 1 punt verschil naast tweede periodetitel

DVS’33 Ermelo heeft de thuiswedstrijd zaterdag 23 februari tegen DOVO met 3-1 gewonnen. Daarmee blijft de Ermelose derde divsionist met 47 punten uit 23 duels op de vierde plaats staan, omdat de top drie ook won. De tweede periodetitel ging met een verschil van één punt naar Hoek, dat met 1-5 overtuigend won bij ONS Sneek.

De hoop op de periodetitel bij de Ermelose aanhang was snel vervlogen, omdat Hoek al na 7 minuten met 0-2 leidde in Sneek.

Hard duel
In de 16e minuut kwam DVS op een 1-0 voorsprong. De rappe Olivier Pilon profiteerde van een te zachte terugspeelbal en via de paal belandde de bal weer voor zijn voeten, waarna hij simpel zijn 24e competitietreffer kon scoren. In de 28e minuut testte Soufyan Moro met een schot van grote afstand Tim van de Weerdhof, maar de 19-jarige derde doelman van DOVO redde knap. Op slag van rust schoot Olivier Pilon na een vloeiende combinatie met Benjamin Roemeon rakelings naast. Het was van beide kanten een hard duel, waarin scheidsrechter Kuijntjes zesmaal de gele kaart trok, gelijk verdeeld over beide teams.

Knappe redding
Drie minuten na rust vergrootte DVS de voorsprong. Een voorzet van de doorgebroken Benjamin Roemeon vanaf de rechterflank werd door DOVO-verdediger Ralph Hovestad langs zijn eigen keeper getikt: 2-0. Na bijna een uur spelen voorkwam DVS-doelman Paul Eppink met een knappe redding een treffer van Tarik El Khoulati. In de 69e minuut bereikte Roald de Vries met een steekbal Christiaan van Hussen, die met een droge knal 3-0 scoorde, waarmee de wedstrijd beslist leek.

‘Flipperkast-situatie’
Door concentratieverlies aan Ermelose zijde konden de gasten in de 81e minuut echter iets terug doen. Het was oud-DVS’er Leon Toonen, die uit de draai de 3-1 binnenschoot. De thuisploeg kwam even later goed weg bij een ‘flipperkast-situatie’, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef.

Zaterdag 9 maart
DVS’33 Ermelo maakt na een vrij weekend op zaterdag 9 maart de verre reis naar Zeeuws Vlaanderen voor de wedstrijd tegen Hoek met als inzet de derde plaats op de ranglijst. DVS won de thuiswedstrijd tegen de Zeeuwen met 4-2.