Geen bankjes langs route van nieuw geopende Coopertestbaan Ermelo

De vanmiddag, woensdag 20 februari, officieel geopende Coopertestbaan op de Groevenbeekse Heide heeft geen bankjes onderweg om even uit te rusten. Het is dan ook een trainingspiste voor alle ongeorganiseerde hardlopers en loopgroepen in Ermelo en omgeving.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Tweede rondje
Een beetje hardloper kan het rondje van 1600 meter in 12 minuten lopen. De gevorderde hardloper rent de baan ruim binnen deze tijd. Dat bewezen de leerlingen van Christelijk College Groevenbeek die samen met wethouder Laurens Klappe de eer hadden de Coopertestbaan te openen. Daarom knoopte het gros er nog een tweede rondje aan vast.

Conditie meten
Een coopertest is een test om je conditie te meten en duurt twaalf minuten. Daarom staat op de 1600 meter lange baan om de 100 meter een afstandsbord. Zo kunnen hardlopers na twaalf minuten lopen zien hoeveel meter ze hebben afgelegd. De baan begint op de Groevenbeekse Heide aan het eind van de Steijnlaan en gaat over goed beloopbare paden.

Nuttig besteden
Het idee van een Coopertestbaan komt van de stichting HME. Zij zochten begin vorig jaar naar een goed doel om een deel van het inschrijfgeld van deelnemers aan de halve marathon nuttig te besteden. Unaniem werd besloten de mogelijkheden te onderzoeken voor de aanleg van een coopertestbaan. Er werd contact gezocht met de gemeente en de handen werden ineengeslagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen