Lana van Sparta Ermelo verovert ticket halve finale NK turnen

Lana van Beekhuizen.
Foto: Eigen foto

Lana van Beekhuizen en Sanne Kuiper hebben zaterdag 9 februari deelgenomen aan de Districtsfinale van de derde divisie in Nijmegen met als inzet plaatsing voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap turnen.

Mooie oefening
In de eerste wedstrijdronde maakte Lana van Beekhuizen op het toestel sprong een mooie overslag over de pegasus en een hoge hurksalto. Op het toestel brug turnde ze erg netjes en liet mooie zwaaien zien, maar na de radslag moest ze de balk vroegtijdig verlaten. Tot slot het toestel vloer, waar ze zich verbeterde met een mooie oefening.

Nog nooit vertoond
Met een twaalfde plaats hoort Lana bij de 14 turnsters die doorgaan naar de landelijke halve finale. Nooit eerder heeft zo’n jonge turnster van Sparta zich voor een landelijke halve finale geplaatst. Een knappe prestatie van de 8-jarige Lana van Beekhuizen. Op 23 maart is de halve finale in Helmond, waar Lana het moet opnemen tegen turnsters uit heel Nederland.

Sanne Kuiper
Aan het einde van de dag mocht Sanne Kuiper haar finale turnen in de categorie Jeugd 1 N4. Ze begon de wedstrijd op vloer. Ze begon netjes aan de oefening, maar liet uiteindelijk kostbare punten liggen. Zowel de sprong als de brug oefening gingen erg goed, maar het lukte niet op de balk te blijven staan. In totaal is Sanne op de 24e plek geëindigd en slechts elf turnsters plaatsten zich voor de volgende ronde.

Sanne Kuiper.

Reacties

article
41622
Lana van Beekhuizen en Sanne Kuiper hebben zaterdag 9 februari deelgenomen aan de Districtsfinale van
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20190210/laura-van-sparta-ermelo-verovert-ticket-halve-finale-nk-turnen/
2019-02-10T15:06:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/02/10150521/06EN-Sparta2.jpg
Sport