FC Horst Ermelo verzuimt kans in te lopen op koploper Woudenberg

FC Horst heeft zaterdag 9 februari met 1-1 gelijk gespeeld tegen het laaggeplaatste ESC. Daarmee liet de ploeg van trainer Mark Bakker de kans liggen om de achterstand op koploper Woudenberg, die thuis met 0-5 werd vernederd door nummer drie AVW’66, terug te brengen tot één punt. In plaats daarvan is de Ermelose tweedeklasser gezakt naar de vierde plaats van de ranglijst met 23 punten uit 14 duels.

Met fotoreeks door Alie van der Mheen.

Vol zelfvertrouwen
FC Horst begon vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd, het had tenslotte in Elburg met 0-4 van ESC gewonnen. De thuisploeg opende na zeven minuten te scoren, toen na een aanval over meerdere schijven de bal voor de voeten kwam van Micha Nagtegaal, die eenvoudig 1-0 kon scoren. Hierna verzuimde FC Horst door te gaan, waardoor ESC steeds beter in de wedstrijd kon komen en ook kansen kreeg.

Gelijkmaker
De thuisploeg wist de voorsprong lang vast te houden, maar moest acht minuten voor tijd toch de 1-1 gelijkmaker van de volledig vrijstaande Bert Jan Kragt toestaan. Wakker geschud probeerde FC Horst in de slotfase nog de overwinning uit het vuur te slepen, maar ESC-doelman Kevin Struik hield met enkele fraaie reddingen zijn ploeg overeind.

FC Horst gaat komende zaterdag op bezoek bij Owios. De ploeg uit Oldebroek won met 2-3 van VRC en steeg daardoor naar de zesde plaats van de ranglijst met 22 punten uit 15 duels. De onderlinge verschillen in de tweede klasse G zijn echter buitengewoon klein; zo heeft de nummer twee slechts twee punten meer dan de nummer acht. FC Horst won de thuiswedstrijd tegen Owios met 2-1.