EFC’58 Ermelo verliest nipt van ’t Harde

EFC’58 heeft zaterdag 9 februari de thuiswedstrijd tegen ’t Harde, de nummer twee van de ranglijst, nipt met 1-2 verloren. De Ermelose vierdeklasser staat op de achtste plaats van de ranglijst met 13 punten uit 12 duels.

De betere ploeg
EFC was voor rust de betere ploeg en had na 10 minuten de score al kunnen openen, toen Jorik Priem uit een corner de paal raakte en Jochem Dekker, overgekomen uit EFC A1, in de rebound rakelings voorlangs schoot.
Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Romin Ahmadi ging goed door en bediende Jorik Priem, die de 1-0 maakte. Enkele minuten later was het opnieuw Priem, die doel trof. Op dat moment besloot de grensrechter voor buitenspel te vlaggen en de scheidsrechter, die op grote afstand stond, keurde het doelpunt af.

Van slag
EFC was even van slag en daar profiteerde ’t Harde in de 35e minuut van door de 1-1 gelijkmaker te scoren. Op slag van rust kregen beide ploegen nog een enorme kans. Jochem Dekker kwam net te kort om de bal binnen te schieten voor EFC en aan de andere kant werd een inzet van ’t Harde door Justin Dekker van de lijn gehaald.

Extra zuur
In de tweede helft viel er veel minder te beleven. ’t Harde was nu de bovenliggende partij zonder grote kansen te creëren. Wel voorkwam EFC-doelman Kevin Schuur in de 70e minuut met een fraaie redding een achterstand voor zijn ploeg. De wedstrijd leek in een terecht 1-1 gelijkspel te eindigden, maar drie minuten voor tijd scoorde ’t Harde de beslissende 1-2. Het was extra zuur voor de Ermelose ploeg, dat er sprake was van buitenspel, maar dat de scheidsrechter deze keer op zijn eigen waarneming afging en de treffer goedkeurde.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Noord Veluwse Boys op het programma. De ploeg uit Hattemerbroek ging met 5-1 onderuit bij koploper Zeewolde en bezet nu met 11 punten uit 12 duels de negende plaats op de ranglijst. EFC won de thuiswedstrijd tegen Noord Veluwse Boys met 5-1, de grootste zege van het seizoen.